Pensii 2019. Astăzi, în Camera Deputaților, va fi votată noua Lege a Pensiilor. Mai exact este vorba despre un amendament care prevede faptul că persoanele care suferă de handicap grav se pot pensiona la realizarea unei treimi din stagiul complet de cotizare. Află ce alte modificări apar.
Prevederea amendamentului adus la articolul 3 din proiectul Legii pensiilor: „Pensionari - persoana care beneficiază de una din categoriile de pensii prevăzute de prezenta lege și a realizat cel puțin stagiul minim de cotizare de 15 ani precum și persoanele încadrate în grad de handicap grav care au realizat o treime din stagiul complet de cotizare”
În forma adoptată de Comisie, articolul 3 litera și arăta astfel: „Pensionari - persoana care beneficiază de una din categoriile de pensii prevăzute de prezenta lege și a realizat cel puțin stagiul minim de cotizare de 15 ani, precum și nevăzătorii care au realizat o treime din stagiul complet de cotizare”.
Pentru corelarea cu articolul 3 și articolul 52 litera a s-a modificat astfel:
Potrivit capital.ro, în plenul de marți s-a anunțat faptul că persoanele cu dizabilități vor avea parte de o lege specială care va fi depusă în curând în Parlament.
Legea Pensiilor. Punctul de pensie se dublează
Deputatul Andrea Csep a anunțat: „Ne aflăm în fața a celui mai important proiect de lege din anul 2018 care privește nu doar peste 5 milioane de pensionari dar și generațiile următoare. Cel mai important principiu al legii este contributivitatea, dar s-a urmărit și excludera unor inechități cum ar fi pensiile diferite pentru persoanele de același sex. Un lucru pe care vreau să îl subliniez, punctul de pensie se dublează în interiorul mandatului nostru, deci nu după 2021 așa cum s-a tot repetat în spațiul public. În 2020, în inetiorul mandatului nostru, punctul de pensie va fi de la 1.775 de lei”
Legea Pensiilor. Stagiul de cotizare pentru românii care vor să își cumpere vechime
Un alt amendament important adoptat de comisia de specialitate: „Orice persoană care a realizat stagiul minim de cotizare de până la 15 ani, dar nu mai puţin de 10 ani se poate asigura în sistemul public de pensii în baza unui contract de asigurare socială. În sistemul public de pensii se poate încheia contract de asigurare socială şi pentru perioade de timp de maximum 5 ani anteriori lunii încheierii contractului, în care persoana nu a realizat stagiu de cotizare în sistemul public de pensii”
Sursa: capital.ro
Titularizare 2019. Ministerul Educației a publicat modele de subiecte! Data la care ar urma să aibă loc examenul... Vouchere de vacanță 2019. Ce schimbări sunt anunțate de la 1 ianuarie 2019...