Antena Căutare

Vești proaste pentru milioane de români! Ploile torențiale vor aduce scumpiri mari! La ce trebuie să se aștepte!

Ploile în exces vor scumpi pâinea! Este scenariul negru lansat de agricultorii care şi-au văzut culturile de grâu distruse de precipitaţii.Sunt slabe şanse ca spicul să mai fie bun pentru produse de panificaţie, aşa că va ajunge, cel mai probabil, hrană pentru animale. În schimb, românii vor pune pe mese şi mai multă pâine congelată, adusă de la străini.

Ploile în exces vor scumpi pâinea! Este scenariul negru lansat de agricultorii care şi-au văzut culturile de grâu distruse de precipitaţii. Sunt slabe şanse ca spicul să mai fie bun pentru produse de panificaţie, aşa că va ajunge, cel mai probabil, hrană pentru animale. În schimb, românii vor pune pe mese şi mai multă pâine congelată, adusă de la străini.

Ilie Dan a cultivat 220 de hectare de grâu. A apucat să recolteze numai jumătate, înainte să vină valul de ploi. Acum, speră măcar să poată trimite grâul la furaje. În panificaţie nu mai are nicio şansă.

”Am investit cam 4.000 de lei pe hectar. Dacă am făcut vreo 7.550 şi acum facem 3.500, cam 40% din producţia de anul trecut.”, a precizat Ilie Dan, agricultor.

Pierderile agricultorilor se vor simţi în buzunarele tuturor românilor, întrucât produsele de panificaţie s-ar putea scumpi cu până la 10%, avertizează specialiştii din domeniu.

Anul trecut, România a exportat 6 milioane de tone de grâu. Am importat, în schimb, aluat. 37.000 de tone, din care jumătate în stare congelată.

ALERTĂ METEO de ultimă oră care vizează Capitala! Va ploua fără oprire în București... Tatăl lui Marian Cozma a făcut INFARCT! Bărbatul aflase că ucigașul fiului său a fost eliberat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x