Sărbătorile de iarnă bat la ușă, iar oamenii au început deja să-și decoreze locuințele și să se pregătească pentru clipele alături de cei dragi.
Decorarea bradului și a spațiului este una dintre cele mai îndrăgite activități, fiind și o activitate de grup la care pot participa și cei mici.
Decorațiuni de Crăciun periculoase pentru copii și animale de companie. La ce să fie atenți cumpărătorii
De la mic la mare caută acum în magazine decorațiunile perfecte. Cu toate acestea, trebuie să știe că pe unele este mai bine să le evite, dat fiind că specialiștii le consideră periculoase mai ales pentru copii și animalele de companie.
Deși este o activitate plăcută și îi strânge alături de pe cei dragi, trebuie să fie cu băgare de seamă în cazul în care au copii prin preajmă sau animale de companie.
Citește și: Decorațiunile de Crăciun au umplut magazinele! Cât costă un set de globuri în luna octombrie
Unele elemente decorative extrem de populare în preajma Crăciunului sunt nocive atât pentru copii, cât și pentru prietenii necuvântători. Crăciunița este unul dintre ele. Această plantă este specifică sărbătorilor de iarnă, însă puțini știu că sucul albicos pe care îl secretă frunzele sau tulpina când se rup poate provoca dermatită alergică de contact, potrivit unei surse. Acest suc este nociv pentru copii și animăluțe.
Citește și: Când se împodobește bradul de Crăciun, conform tradiției. Ce reprezintă decorațiunile din pom
Și alte plante, printre care tisa sau păducelul de Căciun sunt extrem de periculoase, putând provoca reacții adverse grave dacă sunt ingerate. De aceea este indicat să fie evitate.
Vâscul este tot o plantă periculoasă pentru copii și animale de companie. Fructele acestuia putând cauza intoxicații severe, dacă sunt ingerate. Deși este popular de Crăciun, acesta poate fi pus în locuri greu accesibile pentru cei mici sau pentru animăluțe.
Chiar și globurile din sticlă își fac loc pe această listă, putând să se spargă, iar cioburile să devină un pericol real. De asemenea, figurinele mici, care pot fi înghițite la fel de ușor de copii, precum și de animalele de companie.
Citește și: O locuință elegantă de Crăciun. Care sunt culorile acestui an: roșul și verdele nu sunt pe listă
Totodată, instalațiile trebuie verificate înainte de a fi manevrate sau de a le băga în priză. Firele trebuie să fie bine izolate pentru a nu exista riscul de electrocutare sau scurtcircuit.
Și lumânările decorative trebuie atent supravegheate. Totodată, este mai bine să fie așezate departe de orice material inflamabil.
Aceste măsuri de precauție sunt necesare în această perioadă, când casele sunt tranzitate de multe persoane, iar cei mici și animăluțele nu mai sunt tot timpul în raza de viziune a părinților și îngrijitorilor.
Alertă alimentară în România! Un sortiment de somon afumat, retras de pe piață. A fost depistat cu o bacterie periculoas...