Antena Căutare

Povestea dureroasă de viață a unuia dintre muncitorii nepalezi răniți la Crevedia. Bărbatul făcuse credit pentru a veni în România

Unul dintre cei patru muncitori nepalezi angajați la depozitul de GPL din Crevedia împrumutase bani de la bancă pentru a veni în România. Bărbatul se afla fix lângă cisternă atunci când aceasta a izbucnit în flăcări. Ce se știe despre situația lui

imagini cu explozia de la depozitul de gpl din crevedia Galerie
Unul dintre cei patru muncitori nepalezi angajați la depozitul de GPL din Crevedia împrumutase bani de la bancă pentru a veni în România. | Antena 1

Muncitorii din Nepal răniți în urma exploziilor de la Crevedia ar fi făcut eforturi uriașe pentru a ajunge în România. Cu toate acestea, cei patru anagajiții de orginie străină se numără printre victimele cele mai afectate de prima explozie, pentru că se aflau în apropierea cisternei de GPL atunci când a izbucnit incediul. Mai mult, aceștia ar fi încercat să stingă flăcările și să oprească traficul pentru a evita o tragedie.

Unul dintre muncitorii nepalezi rănit în explozia de la Crevedia împrumutase bani pentru a veni în țară. În căutarea unei vieți mai bune, a căzut victima corupției

Patru muncitori nepalezi se aflau în apropierea cisternei de GPL atunci când a izbucnit incendiul de la Crevedia, transmitea news.ro în primele momente după tragedie. Dintre aceștia, doi au ajuns în stare gravă la spital și ulterior, autoritățile au reușit să îi identifice.

Potrivit libertatea.ro, este vorba despre un bărbat în vârstă de 34 de ani și unul de 39 de ani care acum se luptă între viață și moarte. Inițial, cei doi nepalezi au fost internați la Spitalul Bagdasar Arseni, ulterior unul dintre ei fiind transferat în străinătate, cu arsuri pe 30-40% din corp, iar celălat, cu arsuri pe aproximativ 90% din corp, a rămas la Terapie Intensivă, cu șanse mici de supraviețuire.

Citește și: Explicațiile ISU despre firma lui Ionuț Doldurea. Cum funcționa stația GPL din Crevedia, deși nu avea autorizație

Despre situația muncitorului de la stația GPL din Crevedia, în vârstă de 34 de ani, se pare că familia sa ar fi aflat de pe Facebook. Bărbatul care este originar din Sud-Vestul Nepalului ar fi venit în România, în luna martie a acestui an, în căutarea unui trai mai bun.

Acesta a ajuns în România prin intermediul unei firme de recrutarea și stea aici timp de doi ani, timp în care va lucra ca „general worker”, 8 ore pe zi, 6 zile pe săptămână, pentru un salariu de 550 de dolari, se arată în avizul său de muncă, potrivit sursei menționate anterior.

Pentru locul de muncă în România, bărbatul a fost nevoit să plătească agenției de recrutare din Nepal suma de 610.000 de rupii nepaleze (echivalentul a 4.300 de euro), pentru care a făcut împumut la bancă, mai spun rudele lui.

Muncitorul nepalez, în vârstă de 34 de ani, rănit în prima explozie de la Crevedia ar avea și dio copii: o fetiță de 5 ani și un băiat în vârstă de 2 ani. Acum, soția sa face un apel către autoritățile române pentru a afla mai multe detalii despre starea lui de sănătate, mai transmite libertatea.ro.

„Mă simt atât de rău și nu mă pot opri din plâns”, i-a spus aceasta reporterului publicației. Vă rog să ne spuneți cum se simte”, a mai adăugat femeia, care susține că a luat ultima dată legătura cu soțul ei înainte de incendiul de la Crevedia.

Despre ceilalți doi muncitori nepalezi, prezenți la prima explozie de la Crevedia în apropierea cisternei de GPL care a explodat, aceleași surse spun că se află în afara oricărui pericol.

Citește și: Cum a gestionat Grecia o situație asemănătoare cu cea din Crevedia. Simona Gherghe: „Am trăit o poveste similară”

Într-un document oficial, trimis pe 27 august de Ministerul Afacerilor Externe din România către Ambasada Nepalului din Berlin, se precizează că „există o mare probabilitate ca doi cetățeni nepalezi să fi fost răniți” în exploziile de la Crevedia, indicându-se și numele lor.

„Sunt doi nepalezi. Amândoi vor fi transferaţi. (...) Probabil că lucrau acolo. (...) Sunt în lista celor care urmează să fie transferaţi, începând cu astăzi”, spunea Alexandru Rafila, duminică, 27 august, în cadrul unei conferinţe de presă.

Imagini dramatice, ca după război, în Crevedia | FOTO. După deflagrațiile puternice de sâmbătă, totul în jur este topit... (P) În ce situații te poți adresa medicilor specialiști în parodontologie de la Elveto Dent?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x