Antena Căutare

Imagini dramatice, ca după război, în Crevedia | FOTO. După deflagrațiile puternice de sâmbătă, totul în jur este topit

O scurgere de gaz la un depozit de GPL din Crevedia a declanșat un dezastru, sâmbătă noapte. Trei explozii puternice au luminat cerul aproape de miezul nopții și au provocat două decese și 58 de răniţi, mulţi în stare gravă, între care și 26 de pompieri.

colaj foto cu explozia de la gpl, din crevedia Galerie
Imagini dramatice, ca după război, în Crevedia | FOTO. | Captură Video Observator

Potrivit imaginilor transmise de Observator, după cele trei deflagrații, Crevedia arată ca după un război. La ora 18:44 un localnic filmează un nor de gaz care iese din stația de depozitare a gazului petrolier lichefiat (GPL), mai apoi urmează tragedia.

Din primele informații se știe că un furtun de alimentare s-ar fi rupt în timp ce un angajat încărca butelia cu gaz, însă ținea în mână o țigară aprinsă. Din cauza sursei externe de foc, tot ce a urmat apoi au fost exploziile repetate care au făcut ravagii.

La patru minute după ce localnicul a filmat norul de gaz, are loc prima explozie și cea în urma căreia două persoane și-au pierdut viața, soț și soție. Femeia a simțit miros de gaz și a fost cuprinsă de flăcările exploziei, soțul ei a făcut stop cardiac din cauza șocului. Femeia s-a stins din viață a doua zi, la spital.

Citește și: Explozia din Crevedia, bilanț dramatic: 2 morți şi 56 de răniţi. Care ar fi fost cauza tragediei. Stația GPL funcționa fără aviz

Unda de șoc a exploziei de la stația GPL din Crevedia a măturat localitatea. 3.000 de persone au fost evacuate în urma exploziei celor 3 cisterne

Potrivit aceleiași surse, între victimele incendiului se află și bărbatul care a surprins primele minute din norul de gaz care se ridica deasupra, Explozia l-a cuprins deși a încercat să fugă cât de repede a putut.

Reamintim că a fost activat planul roșu de intervenție, iar pompierii au așteptat aproximativ o oră până să intervină, după prima explozie. Din nefericire a urmat încă o explozie care i-a prins pe 26 dintre ei în acțiune. Toți au ajuns la spital.

Citește și: Maria Cârneci, la un pas de a fi martoră la explozia din Crevedia: „Ce înseamnă Dumnezeu”. Interpreta a avut un eveniment acolo

În curtea depozitului se aflau trei cisterne de gaz, iar în timp ce se intervenea, flăcările și căldura au cuprins cea de-a doua cisternă, cu 10 tone de GPL. A doua deflagrație a fost cea va puternică, iar 50 de persoane au fost rănite în cea de-a doua explozie, majoritatea salvatori trimiși să stingă flăcările.

Citește și: Explicațiile ISU despre firma lui Ionuț Doldurea. Cum funcționa stația GPL din Crevedia, deși nu avea autorizație

39 de pompieri, doi polițiști și doi jandarmi se numără printre victimele celei de-a doua deflagrații. Răniții au fost urcați în ambulanțe și duși de urgență la spital.

Potrivit sursei menționate mai sus, apar imagini cu o cască a pompierilor topită. Echipamentul pompierilor este făcut să reziste la temperaturi de 1000 de grade Celsius.

Citește și: Lege și dezordine - campania Observator Antena 1 pentru o țară mai sigură

Lege și dezordine - campania Observator Antena 1 pentru o țară mai sigură... Povestea dureroasă de viață a unuia dintre muncitorii nepalezi răniți la Crevedia. Bărbatul făcuse credit pentru a veni ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x