Antena Căutare

Preţ benzină și motorină, 18 martie 2022. Cât costă litrul de carburant după ieftinire

După ce benzina și motorina au ajuns să fie în jur de 8 lei/litru, carburanții încep ușor, ușor să se ieftinească după aproape o săptămâna de la scumpiri. Cât costă astăzi, 18 martie, litrul de benzină și de motorină.

colaj de fotografii cu statii de alimentare benzina si motorina unde preturile au explodat
Preţ benzină și motorină, 18 martie 2022. Cât costă litrul de carburant după ieftinire | Shutterstock/Hepta

Ieftinirile au început să apară după o scumpire accentuată care a avut loc cu o săptămână în urmă, când prețurile au crescut brusc, de la o zi la alta. Reamintim că în urmă cu o săptămână au explodat prețurile și s-au format cozi uriașe la toate benzinăriile din țară, după ce a apărut un zvon că ar putea ajunge prețul carburanților la 11 lei/litru.

Cât costă litrul de benzină și de motorină, vineri, 18 martie 2022

Astfel, la În Capitală, cea mai ieftină benzină costă 7,7 lei, iar cea mai ieftină motorină 7,8 lei, potrivit observatornews.ro. În Capitală, cea mai scumpă benzină costă 8,1 lei, iar cea mai scumpă motorină 8,2 lei, potrivit aceleiași surse.

De exemplu, la o benzinărie de pe Șoseaua Virtuții din București, benzina a scăzut cu zece bani pe litru, dar prețul motorinei a rămas neschimbat. Benzina costă 7,73 lei/litru, în scădere cu zece bani față de cotația de ieri, iar prețul motorinei a rămas la 7,88 lei/litrul, potrivit romaniatv.net.

În urmă cu o săptămână, zvonurile că litrul de combustibil va ajunge la 11 lei a fost împrăştiat rapid şi a creat panică în rândul oamenilor. Pentru a avea informația corectă, șoferii pot verifica prețurile la benzină și motorină, practicate de stațiile de carburanți din București și din țară, astăzi, 18 martie, pe Monitorul Preţurilor, online. Pe Monitorul Preţurilor soferii pot selecta locația și pot vedea în timp real prețurile, în funcție de locația în care se află.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat la cel moment controale ample la toate benzinăriile care au mărit nejustificat prețurile la carburanți.

Citește și: BNR, apel pentru românii care își scot banii din bănci de teama războiului. Ce trebuie să știe: „Cererea e mare”

Guvernele caută soluţii pentru a atenua impactul creşterii preţurilor carburanţilor la niveluri record

Preţurile de vânzare cu amănuntul ale benzinei şi motorinei au crescut la niveluri record în multe ţări din lume, în această săptămână, determinând guvernele din Brazilia până în Franţa să ia în considerare creşterea subvenţiilor sau reducerea accizelor pentru a proteja consumatorii de presiunea financiară, transmite Reuters.

Măsurile reflectă riscurile economice şi politice pe care guvernele le văd în creşterea actuală a preţurilor energiei, care a fost determinată de o revenire a cererii de combustibil din cele mai negre zile ale pandemiei de coronavirus şi de întreruperile aprovizionării ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina.

Dacă preţurile vor continua să crească, aşa cum se aşteaptă mulţi analişti, acestea ar putea reduce creşterea economică, ar putea duce la un consum mai scăzut şi, în unele cazuri, ar putea declanşa tulburări politice, potrivit news.ro.

În ultimii ani, creşterea preţurilor combustibililor a provocat proteste violente în ţări precum Kazahstan, Iran şi Zimbabwe, soldate cu victime.

Citește și: Ministrul Agriculturii, mesaj pentru românii care și-au făcut rezerve de ulei și de alte produse: „Avem stocuri”

Preţurile mari ale energiei pentru o perioadă lungă de timp, riscurile de raţionalizare a energiei şi, în cele din urmă, o recesiune cresc pe zi ce trece”, a declarat Livia Gallarati, analist al pieţelor petroliere la Energy Aspects.

Preţurile de referinţă ale petrolului au fost tranzacţionate joi în jurul valorii de 115 dolari pe baril, în creştere de la aproximativ 80 de dolari pe baril la sfârşitul anului trecut.

Statele Unite au impus marţi o interdicţie a importurilor de petrol din Rusia, al treilea cel mai mare producător din lume, ca represalii pentru invadarea Ucrainei de către Moscova, iar Marea Britanie a spus că le va elimina treptat.

Rezultate extrageri Loto 17 martie 2022. Numerele câștigătoare joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plu... Lui Vladimir Putin i-ar fi teamă să nu fie otrăvit. Ce măsuri a luat și câți angajați ar fi concediat în doar o lună...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x