Antena Căutare

Ministrul Agriculturii, mesaj pentru românii care și-au făcut rezerve de ulei și de alte produse: „Avem stocuri”

Ministrul agriculturii și purtătorul de cuvânt al Guvernului au făcut apel la români să nu cumpere mai multe produse alimentare decât le este necesar, pentru că România beneficiază de suficiente stocuri de alimente și de produse neperisabile.

Colaj cu Adrian Chesnoiu și o femeie care cumpără ulei Galerie
Ministrul Agriculturii a dat asigurări că România beneficiază de suficiente stocuri de alimente și de produse neperisabile | Shutterstock & Hepta

Ministrul Agriculuturii Adrian Chesnoiu a dat asigurări că România are stocuri de ulei, după ce a văzut imagini cu mai mulți consumatori care și-au umplut coșurile în magazine cu baxuri cu ulei.

„Am văzut că s-a iscat iarăşi o mare isterie legată de faptul că România nu va mai avea stocuri de ulei şi toată lumea a dat buluc în magazine să cumpere ulei. Profit de această ocazie să le spun tuturor că avem stocuri de ulei până la noua recoltă, că nici măcar nu a fost însămânţată floarea soarelui, dar avem stocuri de ulei astfel încât să nu apară niciun fel de dezechilibre”, a spus ministrul, potrivit news.ro.

Ministrul Agriculturii: Am văzut că s-a iscat iarăşi o mare isterie legată de faptul că România nu va mai avea stocuri de ulei şi toată lumea a dat buluc în magazine

Ministrul a dat asigurări că stocurile de ulei, de cereale și de alimente sunt monitorizate zilnic.

„Îi rog pe toţi românii să înţeleagă că tot ceea ce le transmitem pe căile oficiale se bazează pe date reale. Noi, la Ministerul Agriculturii, monitorizăm evoluţia stocurilor în fiecare dimineaţă. Am o celulă de analiză, de criză la Ministerul Agriculturii şi tocmai asta facem, verificăm stocurile şi de cereale, şi de alimente, şi de ulei”, a afirmat Adrian Chesnoiu.

Ministrul Agiculturii a făcut apel la români „să nu intre în isteria care s-a creat atunci când s-a anunţat că preţul la combustibil va exploda”.

Citește și: Ucraina a pierdut legăturile cu centrala nucleara Cernobîl. Nu mai pot fi furnizate informaţii referitoare la situaţia acesteia

„Pe lângă faptul că se află în depozite suficiente cantităţi de ulei pentru a nu apărea dezechilbire, avem şi stocuri de floarea-soarelui la fabricile producătoare de ulei din ţara noastră şi avem fabrici producătoare de ulei, nu depindem de importuri majore în această privinţă. Le transmit încă o dată românilor pe această cale să nu intre în isteria care s-a creat atunci când s-a anunţat că preţul la combustibil va exploda, să nu înceapă acum să cumpere cantităţi mari de ulei, mai mult decât le este necesar.

Dacă au văzut că în anumite magazine afişe sau anunţuri că se limitează distribuţia de ulei sau vânzarea de ulei la maxim trei baxuri a fost făcut tocmai în încercarea de a le transmite un mesaj foarte clar ca cineva să nu speculeze pe acest subiect şi să creeze panică şi isterie în rândul populaţiei”, a explicat ministrul Agriculturii.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Dan Cărbunaru: „România are suficiente stocuri de alimente și produse neperisabile”

Totodată, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru a precizat că țara noastră are stocuri de alimente și de produse neperisabile.

„România are suficiente stocuri de alimente și produse neperisabile. Autoritățile sunt în contact permanent cu retailerii”, a spus, sâmbătă, Cărbunaru.

Mai mulți români au luat cu asalt magazinele zilele trecute și și-au făcut provizii foarte mari de produse neperisabile, pe fondul îngrijorării că România nu va mai avea rezerve alimentare, din cauza războiului din Ucraina.

Războiul dintre Rusia și Ucraina a început în zorii zilei de 24 februarie, iar imagini tulburătoare au fost surprinse încă din primele ore ale războiului.

Citește și: Imagini mișcătoare la granița Ucrainei. Și-a lăsat copiii adulți în urmă, dar a salvat de război alți prunci, pe care nu îi știa

Citește informații actualizate despre război pe observatornews.ro.

(P) Salariul în construcții în 2022... (P) Soluţii inovatoare de finanţare oferite de OmniCredit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x