- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Cozi de maşini s-au format, miercuri, în mai multe oraşe din ţară, între care Timişoara, Ploieşti, Buzău, Piatra Neamţ şi în Capitală, după ce a apărut în mediul online o informație falsă, care s-a răspândit rapid pe rețelele de socializare, care anunța că de la miezul nopţii prețul combustibililor va depăși 10 și chiar 11 lei pe litru.
Care este prețul benzinei și al motorinei, azi, 10 martie, în România
Poliţiştii rutieri au fost nevoiţi să intervină întrucât traficul în marile oraşe a fost afectat din cauza aglomeraţiilor de la benzinării. Însă din 10 martie încep controalele în benzinăriile care au încercat să capitalizeze panica şi au majorat tarifele nejustificat, anunță Observatornews.ro. Consumatorii sunt sfătuiți să aibă grijă la știrile false și să verifice din surse oficiale zvonurile care apar în mediul online sau pe grupurile unde se distribuie masiv știri.
Zvonurile că litrul de combustibil va ajunge la 11 lei a fost împrăştiat rapid şi a creat panică în rândul oamenilor. Pentru a avea informația corectă, șoferii nu ar trebui să mai caute răspunsurile în mediul online, acolo unde au apărut și zvonurile care au electrizat mii de oameni, ci pot verifica prețurile la benzină și motorină, practicate de stațiile de carburanți din București și din țară, astăzi, 10 martie, pe Monitorul Preţurilor, online.
Pe Monitorul Preţurilor soferii pot selecta locația și pot vedea în timp real prețurile.
Cozi la staţiile de benzină din mai multe oraşe din ţară. Şoferii sunt speriaţi de scumpirea carburantului
Speriaţi de scumpirile la combustibili, şoferii au făcut cozi la benzinării, în Timişoara şi în comunele învecinate. Mai multe drumuri au fost blocate, din cauza cozilor formate la staţiile de carburant. Sunt până la 60-70 de maşini într-o singură staţie, notează news.ro.
"Aşa ceva n-am văzut de pe vremea lui Ceauşescu. Doar atunci stăteam ca nebunii să ne primim raţia de benzină. Acum oamenii sunt speriaţi că mâine se face 10-11 lei litrul. Pe internet am văzut că deja este 9,99 lei la Moşniţa”, a declarat pentru news.ro un şofer aflat la coadă, într-o benzinărie din localitatea Şag.
De altfel, în Şag, coada de maşini, care număra ieri seară câteva zeci de vehicule, a ocupat prima bandă de circulaţie de pe şoseaua europeană către Moraviţa, unde e şi graniţa spre Serbia. Statiile de combustibili din Timişoara şi împrejurimi afişează preţuri între 7,48 şi 8,60 lei/litru de benzină sau chiar 9 lei.
Cozi sunt şi în Bucureşti, la benzinării, în unele cazuri fiind blocat un sens de mers pe marile bulevarde. O situaţie similară s-a înregistrat şi în judeţul Bihor. Potrivit presei locale, şoferii s-au aşezat la cozi pentru a cumpăra benzina cu preţuri între 7,5 şi 7,65 lei, iar motorina - între 7,6-7,7 lei.
Ministrul Economiei: "Cei responsabili de specula creată prin creşterea preţurilor la benzinării vor răspunde pentru practici comerciale incorecte"
Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a transmis, joi, că cei responsabili de specula creată prin creşterea preţurilor la benzinării ”vor răspunde pentru practici comerciale incorecte”. Acesta anunţă că verificarea va viza şi modalitatea de depozitare a combustibilului, după ce pe reţelele de socializare au apărut fotogafii cu benzină sau motorină puse în bidoane de plastic.
”Am dispus constituirea de echipe de control din partea ANPC care, astăzi, vor merge să-i verifice pe toţi furnizorii de combustibil care au creat ieri panică în rândul consumatorilor din cauza creşterii artificiale/speculative, în unele benzinării, a preţului la motorina şi benzină. În plus, verificările vor viza şi modul în care a fost comercializat combustibilul, având în vedere imaginile care au circulat în mediul online care au surprins persoane ce depozitat benzina sau motorina, cumpărată de la pompă, în diverşi recipienţi de plastic”, a scris, joi, pe Facebook, Florin Spătaru.
Acesta a precizat că obligaţia operatorilor economici este să preseteze numai servicii care nu afectează viaţa, sănătatea sau securitatea consumatorilor ori interesele economice ale acestora.
”Echipele de control ale ANPC vor defăşura verificări comune cu ANAF”, a mai precizat ministrul.
Anterior, premierul Nicolae Ciucă a precizat că nu va accepta specula.
”Statul român are obligaţia de a-şi proteja cetăţenii, de a-şi proteja economia, mai ales în această perioadă complicată provocată de invazia militară rusă în Ucraina. Nu voi permite nimănui să profite de această situaţie, pentru ca, din lăcomie sau alte motive, să încerce să destabilizeze economia ţării şi viaţa cetăţenilor”, a afirmat premierul Nicolae CIucă.
Cozi de maşini s-au format, miercuri, în mai multe oraşe din ţară, între care Timişoara, Ploieşti, Buzău, Piatra Neamţ, şi în Capitală, deoarece şoferii erau speriaţi de scumpirea carburanţilor.
Poliţiştii rutieriau fost nevoiţi să intervină întrucât traficul în marile oraşe a fost afectat din cauza aglomeraţiilor de la benzinării.
Ce avere fabuloasă are Katerina, fiica cea mică a lui Putin. Din ce câștigă bani și de ce se spune că urmează să ia locu... Pe el îl cunoaște toată lumea, dar puțini știu că tatăl lui Volodimir Zelenski este faimos. Cu ce se ocupă și ce avere a...