Antena Căutare

Prețul la carnea de porc, valori record! Primele semne au apărut deja! Ce anunță specialiștii pentru Crăciun

Lovitură cruntă pentru români, cu doar două luni înainte de Crăciun! Carnea de porc s-a scumpit și nu este exclus ca prețul să crească iar, în perioada următoare! 

Lovitură cruntă pentru români, cu doar două luni înainte de Crăciun! Carnea de porc s-a scumpit și nu este exclus ca prețul să crească iar, în perioada următoare!

Friptura de Crăciun va ajunge anul acesta o delicatesă, căci carnea de porc o să aibă preț mai mare!Faţă de anul trecut, preţul la carnea de porc a crescut deja cu aproape 30%. Iar un nou val de scumpiri va lovi în apropierea sărbătorilor de iarnă, anunţă procesatorii.

Carnea de porc, preț mai mare

La finalul anului trecut, în pragul Crăciunului, pieptul de porc cu os costa 15 lei lei kilogramul. Astăzi, acelaşi produs se vinde cu 18,95 lei, ceea ce înseamnă o creştere de 4 lei. Şi cotletul de porc cu os s-a scumpit cu 2 lei pe kilogram în aceeaşi perioadă.

Cu două luni şi jumătate înainte de Crăciun, clienţii se tem că preţul la carnea de porc va creşte şi mai mult.

Statisticile oficiale arată clar că materia primă s-a scumpit cu circa 30% de la începutul anului.

Prețul la carnea de porc crește

Procesatorii confirmă că tendinţa de creştere a preţului la carnea de porc se va menţine. Asta pentru că pesta porcină africană a făcut ravagii la nivel mondial, iar China a început să se aprovizioneze masiv din Europa.

Deşi focare de pesta porcină africană încă există în 29 de judeţe din ţară, ministrul interimar al Agriculturii spune că a acţionat ca la carte pentru combaterea virusului.

Doar în prima jumătate a acestui an, România a importat carne de porc în valoare de 250 de milioane de euro, cu 14% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Lovitură dură! Românii vor avea mai puține zile libere! Când e următoarea minivacanță... Spitalele din România, în pragul unei noi crize de personal! O generație întreagă de rezidenți ar putea sta un an pe bar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x