Antena Căutare

Prima ninsoare din acest sezon! Stratul de zapada a atins 35 de centimetri la Balea Lac

Vremea s-a racit brusc in toata tara, ducand la aparitia primei ninsori din acest sezon. La peste 2000 de metri, stratul de zapada atinge aproape 35 de centimetri.

Potrivit datelor furnizate de ANM, la 2000 de metri au aparut deja primii fulgi de nea, iar lapovita a inlocuit ploia in unele statiuni montane, aflate la altitudini mari.

La Balea Lac, stratul de zapada a atins 35 de centimetri.

Zapada depusa in noaptea de joi spre vineri pe Transalpina ajunge pana la 5 centimetri, facand practic imposibil traficul rutier, dupa cum a declarat Eugen Manescu, directorul sectiei Drumuri Nationale Valcea.

"Transalpina este efectiv inchisa pe sectorul Ranca-Obarsia Lotrului din cauza zapezii depusa ieri si in cursul noptii, fiind si portiuni cu gheata. Este complet nerecomandat conducatorilor auto sa se aventureze in zona. Chiar de acolo am venit astazi si pot spune ca am urcat greu si de la Novaci pana la Ranca. Se lucreaza insa pe Transalpina la parapetii de sprijin", a precizat Manescu.

De regula, Transalpina se inchide circulatiei auto de la 15 octombrie pana la 15 mai.

Meteorologii anunta ca de la mijlocul saptamanii viitoare temperaturile vor creste din nou. Vor ajunge chiar si la 30 de grade Celsius in unele zone. De ploi, insa, nu scapam in urmatoarele trei luni. Este posibil chiar ca precipitatiile sa fie abundente, peste media obisnuita pentru aceasta perioada.

Abia din luna octombrie, insa, vine toamna cu adevarat, spun specialistii. In noiembrie, vremea se va raci si mai mult si este posibil chiar sa ninga. Asta nu inseamna insa ca sigur vom avea parte de un Craciun alb. Este posibil ca dupa ninsorile din noiembrie vremea sa se incalzeasca un pic si zapada cazuta sa se topesca.

Vezi aici prognoza meteo pentru acest weekend!

FOTO: Intact Images

Noua masini, implicate in doua accidente in lant, la intrarea in Bucuresti... UPDATE! Dan Diaconescu si-a adjudecat Oltchim Ramnicu Valcea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x