Antena Căutare

Primarul Hunedoarei, trimis in judecata: 10 infractiuni de abuz in serviciu si 16 de complicitate

Primarul orasului Hunedoara, Ovidiu Hada, a fost trimis in judecata pentru 10 infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice si 16 infractiuni de complicitate la conflict de interese.


Prejudiciul adus primariei Hunedoara se ridica la 700.000 de lei

Procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor Ovidiu Marius Hada - primar al municipiului Hunedoara, pentru zece infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial, 16 infractiuni de complicitate la infractiunile de conflict de interese si Nicolae Robert Dan - viceprimar al municipiului Hunedoara, pentru 22 de infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial, 41 infractiuni de complicitate la infractiunile de conflict de interese.

Totodata, in dosar a fost deferiti justitiei si Daniela Arieta Capalna - sef serviciu buget finante-contabilitate in cadrul Primariei Municipiului Hunedoara, pentru 22 de infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial, 41 infractiuni de complicitate la infractiunile de conflict de interese; Ioan Tiplea - fost angajat la Primaria Municipiului Hunedoara, Compartimentul Achizitii Publice, inspector de specialitate, in perioada 13 august 2008 - 13 februarie 2009, pentru 41 de infractiuni de conflict de interese, 22 de infractiuni de complicitate la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial, 12 infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata; Gligor Hada - presedinte al Asociatiei Misionar Umanitare Maranatha Hunedoara, pentru complicitate la infractiunea de conflict de interese, in forma continuata si complicitate la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial, in forma continuata.

Potrivit DNA, in perioada septembrie 2008 - iunie 2009, Primaria Municipiului Hunedoara a efectuat mai multe achizitii publice de la firmele controlate de catre inculpatul Tiplea Ioan, inspector de specialitate la Compartimentul Achizitii Publice al Primariei, respectiv de la firmele SC T&R LOGISTICS PLASTICO SRL Deva si SC TIMKAR SRL Deva, cu incalcarea regimului conflictelor de interese, de o parte din sumele platite de Primarie beneficiind si Asociatia Umanitara al carei presedinte este Hada Gligor, tatal primarului Hada Ovidiu Marius. Toate contractele s-au incheiat si derulat pe fondul existentei unor relatii personale intre Hada Ovidiu Marius si Tiplea Ioan.

Achizitiile publice au fost incheiate in mod nelegal sub controlul direct al inculpatilor Hada Ovidiu Marius si Dan Robert Nicolae, primar, respectiv viceprimar al Primariei Municipiului Hunedoara, care aprobau referatele, notele justificative si comenzile adresate firmelor controlate de Tiplea Ioan, impreuna cu inculpata Capalna Daniela Arieta, in calitate de sef serviciu buget, finante, contabilitate.

Inscrisurile necesare efectuarii achizitiilor publice erau intocmite de Tiplea Ioan si tot prin intermediul acestuia se livrau bunurile ori serviciile comandate Primariei Municipiului Hunedoara de catre cele trei firme.

sursa:Antena3

Perioada de proba la angajare va fi de cel mult 90 de zile... Se intampla in Romania: Condamnat in 2001, retinut abia in 2011...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x