Antena Căutare

Primul caz de coronavirus din Miercurea-Ciuc. Cine este bărbatul depistat pozitiv după ce s-a plâns că are febră

Primul caz de coronavirus din Miercurea-Ciuc a fost depistat în cazul unui medic de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean. 

Primul caz de coronavirus din Miercurea-Ciuc. Cine este bărbatul depistat pozitiv după ce s-a plâns că are febră
Primul caz de coronavirus din Miercurea-Ciuc. Cine este bărbatul depistat pozitiv după ce s-a plâns că are febră

Până la momentul actual, Harghita este județul din țară care a înregistrat cele mai puține cazuri de coronavirus, doar șapte persoane fiind infectate cu COVID-19.

„În ultima perioada am muncit intens, ca să putem asigura tratamentul şi condiţiile necesare pentru vindecarea persoanelor infectate. Am depus acest efort pentru comunitate, pentru că sănătatea oamenilor şi siguranţa celor care lucrează în sistemul de sănătate este prioritară. Am respectat legea, aşa cum am promis, şi am respectat demnitatea persoanelor şi dreptul lor la o viaţă privată. Considerăm primordială informarea publică exactă şi în timp util, dar vom evita crearea de panică în rândul comunităţii”, a declarat Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, în subordinea căruia se află Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc, potrivit Mediafax.

Pot lua românii lumină de la Biserică în noaptea de Înviere? Ministrul Vela modifică acordul făcut cu BOR

De asemenea, doctorul Kacso Jolan, coordonator UPU din cadrul spitalului din Miercurea Ciuc, a declarat că medicul a anunţat miercuri seara conducerea spitalului că are febră, după care imediat a fost testată o parte din personal. Doar analizele medicului respectiv au ieşit pozitive.

„Personalul de la UPU este în prima linia luptei contra Covid. Considerăm ca prioritate maximă este siguranţa acestor persoane, de aceea toţi cei care au intrat în contact cu medicul în cauză au fost testaţi. Aceste persoane se află în izolare în spaţiile asigurate de Consiliul Judeţean Harghita. Dat fiind rezultatele negative ale testelor, peste două zile ei vor revenii în prima linie”, a declarat managerul spitalului Kondrád Judit.

Scenariu sumbru și după 15 mai, când se încheie perioada de urgență! Horațiu Moldovan: "Ne așteptăm la o dublare a cazurilor de coronavirus"

România se apropie de 400 de decese și a depășit 7.000 de persoane infectate


În România au fost confirmate, până acum, 7.216 infecții cu coronavirus. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale. În total, în România au murit 387 de persoane infectate cu coronavirus. Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie.

DSP Vrancea anunţă că este funcţional aparatul de testare pentru COVID-19... Cifrele par să dea prima veste bună, de la izbucnirea pandemiei de coronavirus în România. Totul s-ar putea schimba, în ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x