Antena Căutare

Programul ”O familie, o casă”, deloc accesibil pentru români! Numai locuințele noi vor mai putea fi luate prin credit garantat de stat

Programul ”Prima Casă” va fi înlocuit de cel ”O familie, o casă”, însă acesta va aduce schimbări drastice pentru românii care vor să-și achiziționeze o locuință, întrucât aceștia vor putea să beneficieze de acest ajutor numai dacă aleg o locuință nouă. 

Programul ”Prima Casă” va fi înlocuit de cel ”O familie, o casă”, însă acesta va aduce schimbări drastice pentru românii care vor să-și achiziționeze o locuință, întrucât aceștia vor putea să beneficieze de acest ajutor numai dacă aleg o locuință nouă.

Conform unui proiect de ordonanță de urgențp a Guvernului pus în dezbatere de Ministerul Finanțelor Publice (MFP), noul program nu va mai acoperi imobilele chiar și puțin mai vechi de cinci ani și nici construirea de noi locuințe.

Citește și: „Prima casă”, înlocuit cu un alt program! Ce condiție trebuie să îndeplinești dacă vrei o locuință

Proiectul de OUG privind unele măsuri în vederea implementării programului "O familie, o casă" se află acum doar în dezbatere publică și poate cunoaște modificări până când ajunge pe masa Executivului pentru a fi adoptat. Prevederile sale nu pot intra în vigoare mai devreme de publicarea în Monitorul Oficial însă.

Citește și: 2019 va fi un an greu pentru românii care vor să-și facă un credit la bancă. Reguli noi și pentru "Prima Casă"

Potrivit proiectului, locuințele eligibile, adică cele pentru care se vor putea face credite garantate de stat, vor fi doar locuințele noi și cele construite de cel mult cinci ani.

În proiectul în dezbatere scrie că locuințele noi vor fi cele care au cel puțin un an de la data finalizării construcției (data procesului-verbal de recepție), dar cu condiția să nu fi fost închiriată sau vândută unei persoane. Cât despre locuințele utilizate, acestea vor fi doar cele cu o vechime între unu și cinci ani de la data din procesul-verbal de recepție.

De asemenea, proiectul ”O familie, o casă” nu prevede posibilitatea de a lua un credit pentru construirea unei locuințe noi, așa cum se poate face acum prin Prima Casă, potrivit avocatnet.ro.

Papa Francisc în România. Ce nu au voie să facă credincioșii, la București... Alegerile au fost decize de Generația Y! Românii născuți după anii 80, mobilizare masivă la vot...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x