"Prima Casă" îşi schimbă radical şi numele, şi condiţiile. Cel mai popular program printre românii care vor o locuinţă se va numi "O familie, o casă". Ce condiții trebuie să îndeplinești ca să poți obține un credi pentru locuință?
Guvernanţii vor să modifice plafoanele şi dobânzile şi să crească garanţia acordată de stat. Şi nu sunt singurele noutăţi care au creat controverse. Analiştii avertizează că noul program îi va îngropa pe tineri în cheltuieli tot mai mari. Iar casele s-ar putea scumpi.
O familie, o casă şi numeroase schimbări. În curând vor putea lua împrumuturi garantate de stat nu doar românii sub 35 de ani. Vârsta va fi extinsă până la 55 de ani. E doar prima modificare dintr-un lung şir adus programului Prima Casă.
CE SE SCHIMBĂ LA PROGRAMUL PRIMA CASĂ
După criteriile anunţate, locuinţa - nu mai veche de cinci ani, ar putea avea chiar mai mult de două camere şi o suprafaţă care ar putea ajunge şi la 100 de metri pătraţi. Totodată, valoarea creditului se extinde, la fel şi avansul pe care îl poate achita clientul băncii.
Iar în funcţie de venituri şi de numărul copiilor din familie, dobânda ar putea varia între 0,9% şi 5,5% pe an. Se schimbă şi plafoanele maxime de venituri: 8 mii de lei pentru o persoană, 10 mii pentru o familie cu doi membri, şi 12 mii pentru doi adulţi şi doi copii.
În plus, va fi eliminat comisionul de 0,49% pe an care trebuia plătit Fondului de Garantare.
Nici băncile şi nici Fondul de Garantare nu au oferit un punct de vedere pe acest subiect până acum. Proiectul a fost doar citit astăzi în guvern.
5 idei de afaceri interesante în mediu rural prin accesare de fonduri europene... Se dau bani de la stat pentru angajarea tinerilor în toate aceste domenii! Câți bani vor fi oferiți pentru fiecare munci...