Antena Căutare

Ultima oră! Orice român își poate cumpăra arme periculoase. Sunt doar... două condiții

Plenul Senatului a adoptat miercuri un proiect care are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii privind regimul armelor şi muniţiilor, în scopul transpunerii parţiale a Directivei europene referitoare la controlul achiziţionării şi deţinerii de arme.

Plenul Senatului a adoptat miercuri un proiect care are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii privind regimul armelor şi muniţiilor, în scopul transpunerii parţiale a Directivei europene referitoare la controlul achiziţionării şi deţinerii de arme, precum şi a îmbunătăţirii cadrului legal în materie.

Proiectul a fost adoptat cu 58 de voturi "pentru" şi şapte abţineri.

Senatul şi-a însuşit raportul favorabil cu amendamente admise la proiectul legislativ iniţiat de Guvern, scrie economica.net.

"Prevederile prezentei legi nu se aplică operaţiunilor cu arme şi muniţii efectuate de către instituţiile publice cu atribuţii în domeniul apărării, siguranţei naţionale şi ordinii publice şi operaţiunilor ce au ca destinatar final aceste instituţii. Prevederile prezentei legi nu se aplică nici în cazul transferurilor reglementate de OUG nr. 158/1999 privind regimul exporturilor, importurilor şi altor operaţiuni cu produse militare", potrivit unui amendament admis la proiectul de act normativ.

Potrivit unei alte modificări la textul proiectului de lege, "armele de apărare şi pază pot fi procurate numai de către următoarele categorii de persoane: demnitarii, magistraţii, diplomaţii, militarii şi poliţiştii, pe perioada cât sunt în activitatea şi după încetarea activităţii, pensionare, trecerea în rezervă sau retragere, după caz, cu excepţia situaţiei în care aceştia şi-au pierdut calitatea din motive imputabile lor, dacă în acest sens s-a emis o hotărâre judecătorească rămasă definitivă".

Ultimul anunț de la Inspectoratul Școlar București! Se închid sau nu școlile din cauza vremii... Cum scapi de amenda primită în autobuz sau tramvai! Toţi românii trebuie să afle...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x