Live acum
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Raed Arafat a vorbit pentru prima oară despre „conspirația coronavirus”: „Factura va fi foarte mare și va fi în vieți de oameni”

Raed Arafat a vorbit despre o teorie controversată, crezută cu tărie de foarte muli români. Ar putea fi pandemia de coronavirus o uriașă conspirație?

Raed Arafat a vorbit pentru prima oară despre „conspirația coronavirus”: „Factura va fi foarte mare și va fi în vieți de oameni”

Hepta

Raed Arafat este consțient că o mare parte a populației țării crede că pandemia este o conspiraţie, însă acest lucru nu este posibil, susține șeful DSU, pentru că asta ar însemna că „toate puterile lumii s-au înţeles şi au făcut o conspiraţie împotriva populaţiilor proprii”.

„Oamenii la cât au auzit şi la cât au văzut şi la câte teorii de conspiraţii au văzut, care toate pun sub semnul întrebării tot ce se face, sunt mulţi care pun semne de întrebare legitime, dar semne de întrebare sunt induse şi mulţi dintre ei cred deja aceste teorii, că nu e COVID şi că noi exagerăm, că de fapt e o conspiraţie a lui Bill Gates, că e a nu ştiu cui.

Asimptomaticii, „marele risc pentru populație”! Ministrul Sănătății, decizie de ultim moment: „Măcar un test negativ”

Eu repet pentru ei care nu m-au auzit zicând: dacă e o conspiraţie, să înţeleagă lumea că s-a întâmplat un lucru extraordinar! Lumea, toate puterile s-au înţeles pe un lucru. Asta înseamnă că a stat americanul, cu rusul, cu chinezul, cu japonezul, cu Europa, cu toată lumea şi au făcut o conspiraţie împotriva populaţiilor proprii. Nu a fost aşa ceva. Cine crede că aşa ceva a fost, este imposibil”, a spus Raed Arafat.

Arafat a preferat să nu discute despre posibila origine a virusului, precizând că acest subiect nu ar trebui politizat.

„Încetarea stării de alertă e foarte periculoasă!” - Ce ne așteaptă după al treilea val de relaxare, din 15 iunie

„A pornit virusul, este pandemie, a fost aşteptat un astfel de lucru, nu discut despre originea virusului şi de toate speculaţiile de acolo. Până nu avem alte probe, mergem pe ideea mutaţiei, care a fost la fel la gripa spaniolă, acum 100 de ani aproximativ.

Avem o problemă serioasă cu care se confruntă tot mapamondul. Nu trebuie politizată, pentru că riscul pierderii încrederii populaţiei în autorităţi care gestionează acest lucru este că, la momentul în care avem nevoie de colaborarea populaţiei la modul real, să nu o avem. Şi factura va fi foarte mare şi va fi în vieţi de oameni”, a mai spus secretarul de stat.

Coronavirus în România. Câte cazuri au fost raportate în ultimele 24 de ore

Până la data de 10 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 20.945 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 15.103 au fost declarate vindecate și externate.

OMS, prinsă cu minciuna! „Marii experți” au încercat să răspândească o informație periculoasă despre transmiterea COVID-19

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 196 noi cazuri de îmbolnăvire.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.212 de persoane. Alte 99.349 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Recomandari