Antena Căutare

Raed Arafat, despre intervenția de la Colectiv! „Nu ştiu ce greşeli am comis în prima noapte. La o catastrofă, lucrurile nu pot fi perfecte niciodată”

Raed Arafat a declarat că la o catastrofă cum a fost cea de la clubul Colectiv, lucrurile nu pot fi perfecte niciodată. El și-a explicat punctul de vedere cu privire la intervenția la incendiul în urma căruia au murit, în acea seară și ulterior, 65 de oameni, dintre care unul s-a sinucis.

O filmare de aproximativ 20 de minute făcută în noaptea intervernţiei la incendiul din clubul „Colectiv”, din urmă cu patru ani, ţinută secretă, a fost făcută publică de Libertatea. Imaginile, filmate de un subofiţer care a însoţit primul echipaj ISU Bucureşti Ilfov, ajuns la locul dezastrului şi furnizate de un coleg al său, ofiţer, arată dezorganizare, haos, răniţi căraţi de mâini şi de picioare sau pe paleţi, dar poate fi auzit, conform Libertatea, cel care a coordonat la un moment dat operaţiunea, Orlando Şchiopu, înjurând victimele.

„Cei de la Libertatea, jurnaliştii domnului Tolontan, nu se lasă să denigreze în continuare, folosind persoanele implicate în tragedia de la Colectiv. După titlul care l-am comentat ieri, apare acum un nou titlu cu explicaţii suplimentare ale domnului Iancu în care jurnalista Nistoroiu scrie că eu mint. Deci acum înţeleg că dânsul a venit la mine în birou fără să ştiu, la invitaţia delegaţiei fără ca eu să fiu deacord sau înştiinţat, şi a stat la masa cu mine dar fără să vorbim deloc.

Vizită, iniţiată de fostul ambasador al Belgiei, împreună cu un grup din Belgia specializat pe prevenirea incendiilor şi ajutorarea persoanelor care au suferit arsuri, avea ca scop canalizarea eforturilor spre unele proiecte pozitive care să ducă la prevenirea incendiilor şi la preluarea unor modele pozitive din Belgia.

Domnul Iancu era invitat în calitate de preşedinte al Asociaţiei Colectiv, iar eu personal am fost informat din timp despre membri delegaţiei şi scopul discuţiilor, prezenţa domnului Iancu fiind foarte importantă din prisma necesitaţii implicării Asociaţiei Colectiv în implementarea proiectelor respective. Am dat mâna şi s-a discutat civilizat şi foarte constructiv iar nimeni nu l-a împiedicat pe domul Iancu să pună orice întrebare şi să poartă oricare discuţie”, a scris Raed Arafat, înainte ca imaginile nemaivăzute de la Colectiv să fie publicate.

Opinia lui Raed Arafat despre tragedia de la Colectiv

Raed Arafat este de părere că nu știe ce greșeli a comis în prima noapte de intervenție, în urma incendiului de la Colectiv, și că la o catastrofă, lucrurile nu pot fi perfecte. El susține că o parte din presă se folosește de astfel de momente tragic ca să-și „crească ratingul”.

„Ce este trist însă este faptul că, din dorinţa de rating şi de a ieşi în faţă, unii jurnalişti sunt dispuşi să folosească sentimentele şi durerea unor părinţi ca să-şi deservească interesul propriu şi al instituţiei pe care o reprezintă şi a eventualilor sponsori care stau în spatele articolelor de denigrare pe care le publică, mai ales în preajma datei de 30 Octombrie. Domnul Tolontan era în mare agitaţie astăzi ca cineva i-ar fi spus că eu am în posesie un filmuleţ despre intervenţia la Colectiv la mine, de care nu ştia lumea. Chiar m-a întrebat de un ofiţer care mi-ar fi adus filmuleţul pe un CD. Ca să nu greşesc, să nu-mi scape ceva, am verificat, l-am sunat şi pe ofiţerul respectiv, fiind pensionar, să-l întreb dacă mi-a lăsat un CD cândva cu un filmuleţ despre Colectiv iar acesta, ca şi mine, nu ştia nimic de această informaţie.

Mai mult, mi-a confirmat că dl Tolontan l-a sunat cu o seară înainte şi că acesta a spus deja că nu ştia nimic despre informaţia respectivă. Cine ştie despre ce este vorba şi ce surprize “senzaţionale” vom avea din partea domnului Tolontan şi a jurnaliştilor acestuia în următoarele două săptămâni!

În urma unei tragedii precum cea de la Colectiv, o naţiune are dreptul să comemoreze şi familiile au dreptul să-şi amintească de cei dragi pe care i-au pierdut. Cel mai urât însă este când unii se folosesc de aceste momente ca să-şi crească ratigul şi să denigreze pe unii şi alţii prin subiecte triviale şi care sunt în mod vădit tendenţioase. Cât despre cele trei întrebări lansate de domnul Iancu prin Libertatea şi anume: „Prima întrebare ar fi: de ce îi este frică să recunoască greşelile pe care le-a făcut în noaptea aia? A doua: care a fost rolul lui în întârzierea transportului, în întârzierea acceptării ajutorului din străinătate? Dar prima e mai importantă. Şi nu e prima oară când a greşit. Ar mai fi o a treia: de ce, în noaptea aia, după ce a ajuns la faţa locului, a aliniat ambulanţele, ca să se vadă frumos în spatele lui, la TV? Cum şi-a permis că, în timp ce oamenii mureau, el şi Gabriel Oprea să întrerupă ajutorarea răniţilor?”. la prima aş spune că nu ştiu despre ce greşeli comise de mine vorbeşte domnul Iancu.

Nu ştiu ce greşeli am comis în prima noapte. Ca oricare intervenţie la o catastrofă, lucrurile nu pot fi perfecte niciodată, însă dacă este să vorbim de greşeli trebuie să înţeleg despre ce greşeli vorbeşte dansul şi sper să nu fie vorba de cele menţionate în raportul corpului de control al PM pentru că la acuzaţiile din raportul respectiv am răspuns printr-un raport amplu care se găseşte pe site-ul DSU. La a-doua întrebare răspunsul este simplu.. NICIUN ROL! Mai degrabă împreună cu colegii de la DSU şi cu secretarul de stat de la Ministerul Sănătăţii, am stat zi şi nopate la mine în birou ca să organizăm transferurile nu să le întârziem.

La ce spun este martor şi domnul Vlad Voiculescu care a stat cu noi în calitate de voluntar şi a văzut cu ochii lui câteva zile ce şi cum s-a muncit. La a-treia întrebare, nu ştiu de unde vine domnul Iancu cu ideea că noi am aliniat ambulantele pentru poze. Ambulantele erau aliniate în semicerc de ofiţerul de evacuare ca să fie uşoară încărcarea lor şi plecarea cu pacienţii .

Nu cred că cineva i-ar fi venit în minte să regizeze pozele cu ambulantele în noaptea respectivă. Această întrebare arata cât de mult s-a lucrat pe emoţiile părinţilor şi a publicului de către unele persoane care au ţinut contactul cu aceştia şi au cultivat o ura greu de controlat, dând informaţii false, denigratoare, şi speculând fiecare acţiune realizată de noi într-un mod negativ“, amai scris Raed Arafat, pe Facebook.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Un părinte îndurerat vorbește despre filmările din Colectiv: „Confirmă ce știam de la pompierii care și-au cerut scuze d... Incendiu în Apuseni! 30 de hectare de pădure au ars, pompierii încă încearcă să stingă focul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x