Căutare Live

Cum explică Raed Arafat explozia de cazuri de COVID-19: ”Măsurile de prevenție au fost uitate de populație!” 

România a înregistrat, joi, nu mai puțin de 777 de cazuri de coronavirus, iar acum Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a explicat ce a determinat această creștere ce a dus țara pe primul loc din Europa la îmbolnăviri. 

România a ajuns prima în UE la numărul de infectări pe zi, iar previziunile autorităților sunt sumbre pentru toamnă. Raed Arafat pune, însă, această creștere pe seama relaxării populației.

"De ce să ne ascundem după deget - am început bine, am luat măsuri care pe unele părți erau mai bune, pe altele erau mai relaxate decât ale altora, noi nu am închis șantiere. Sunt țări care s-au închis total, noi nu ne-am închis total.

Record al numărului de noi cazuri de COVID-19, în România! Încă 777 de îmbolnăviri! La cât a ajuns bilanțul total. Câți pacienți sunt în stare gravă

Am început să scădem, am început să vedem clar că ieșim din situație, înainte să ajungem la mal s-a intensificat mesajul că totuși nu este bine ce a fost, că nu trebuia să se ia aceste măsuri, mesajul negațional, au început să apară unii și alții care au spus că COVID este o farsă, s-a redus încrederea populației, s-au luat măsurile de relaxare, populației i s-a cerut să respecte niște măsuri. Acestea au fost încet-încet lăsate deoparte de o parte din populație și vedem ce se întâmplă", a spus Raed Arafat la Antena 3.

România, record de îmbolnăviri în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 16 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 35.003 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.335 au fost externate, dintre care 22.189 de pacienți vindecați și 2.146 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Reportaj exclusiv din Spitalul Judeţean Argeş, care a ajuns focar de coronavirus. Mărturisirile unei paciente: "Să ştiţi că eu n-am crezut în boala asta"

Totodată, până în prezent, 757 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Până astăzi, 1.971 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Ultimă oră! Încă un record de cazuri noi de COVID-19, în România! 799, în ultimele 24 de ore! 35.802, în total...
Parteneri
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Motivul pentru care ar fi renunțat la rețeaua socială
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Actorul în vârstă de 63 de ani a luat această decizie la doar câteva zile după ce a acordat primul interviu public privind incidentul de pe platourile de filmare ale producției Rust.
Catine.ro
Ultimele știri