Reportaj exclusiv din Spitalul Judeţean Argeş, care a ajuns focar de coronavirus. Mărturisirile unei paciente: "Să ştiţi că eu n-am crezut în boala asta"

Pe un pat de spital, o femeie abia poate respira. Nu a crezut că există coronavirus şi a aflat că s-a înşelat în cel mai crunt mod. E doar una dintre poveştile celor care au ajuns să creadă doar după ce li s-a întâmplat chiar lor. O echipă Observator a intrat în exclusivitate în Spitalul Judeţean Argeş, în judeţul devenit în ultimele săptămâni pol al infectării. 400 de oameni internaţi, 17 în stare gravă, Terapia Intensivă plină. Şi totuşi, aproape 300 de persoane au fost externate la cerere, fără să fie vindecate.

”Eu nu credeam în COVID, uite cum am ajuns!”, spune femeia care a fost infectată cu noul coronavirus. Acum, ea se chinuie pentru fiecare respirație și depinde în permanenţă de un tub de oxigen. Este prețul pe care îl plătește pentru că acum două săptămâni spunea fără nicio îngrijorare: COVID nu există.

Problema este că există și, pe zi ce trece, face tot mai multe victime. La fel de rapid precum virusul se răspândește însă și inconștiența oamenilor.

Record al numărului de noi cazuri de COVID-19, în România! Încă 777 de îmbolnăviri! La cât a ajuns bilanțul total. Câți pacienți sunt în stare gravă

”Păi, n-am nimic, la ce să stau? Dar eu nu ştiu de unde l-am luat, eu cred că l-oi fi luat de la biserică, când m-am împărtășit.”, spune o femeie care a ales să se externeze.

Medicii n-au mai avut cum s-o ţină în spital. La doar câteva zeci de minute de la acest interviu, a ieșit pe poarta spitalului, deși încă este infectată.

”Foarte mulţi nu cred că au această infecţie. Din pacate, uneori lucrurile chiar au scăpat de sub control la domiciliu şi după o săptămână au venit cu stare gravă la spital.”, declară Camelia Constantin, şefa secției Boli Infecțioase.

Crește bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus în Grecia. Premierul elen solicită controale riguroase

Ca o ironie a sorţii, boala a avansat rapid la această femeie, care se îndoia de existenţa virusului.

”Să ştiţi că eu n-am crezut în boala asta. Acum mă gândesc dacă o să ajung acasă.”, declară pacienta infectată coronavirus.

Dar unii ţin morţiş să ajungă acasă, chiar şi încă bolnavi. Problema e că nimeni nu ştie câte persoane mai infectează un externat nevindecat.

”Sunt persoane care solicită externarea la cerere şi insistă să plece cu mijloace proprii, nu există nicio posibilitate să-i oprim.”, spune Camelia Constantin, șefa secției de Boli Infecțioase.

România revine la starea de urgență?! Ministrul Sănătății, declarații după recordul de îmbolnăviri: ”Totul depinde de cazurile de la ATI!”

Citește și
O mai recunoști? Cum arată acum Stana Izbașa, artista care făcea senzație alături de Nicu Paleru
O mai recunoști? Cum arată acum Stana Izbașa, artista care făcea senzație alături de Nicu Paleru
Un bărbat a cumpărat o mașină de spălat, dar când a ajuns acasă și a deschis-o a trăit o surpriză colosală. Peste ce a dat
Un bărbat a cumpărat o mașină de spălat, dar când a ajuns acasă și a deschis-o a trăit o surpriză colosală. Peste ce a dat
Horoscop 26 septembrie 2021. Informațiile momentului pentru zodii
Horoscop 26 septembrie 2021. Informațiile momentului pentru zodii
Mai multe articole

Ajungem în altă secție roşie din Argeș, la Spitalul Județean Pitești. Aici ajung pacienții în stare gravă. Medicii abia mai fac față bolii. De sub combinezoanele și măștile care le fierb zilnic trupurile, iese un strigăt de disperare: "Sunt colegii mei, asistenţi medicali. Domnul este asistent medical din Unitatea de Primiri Urgențe, care trăieşte cu acest cort de o săptămână".

Unii ajung pe patul de spital, după ce au tratat în pandemie. Acest domn, asistent medical la spital, şi-a infectat şi familia: "Să nu treacă nimeni prin ce trecem noi".

Secţia de Terapie Intensivă este plină de câteva zile: ”Avem 81 de bolnavi internaţi în Secţia de Boli Infecţioase şi doar capacitate de șapte paturi de Anestezie şi Terapie Intensivă. Ce înseamnă aceste șapte paturi la situaţia de astăzi din judeţul Argeş? Înseamnă o picătură într-un ocean.”, declară Gabriel Copciag, director medical Spitalul Judeţean Pitești.

Ce s-a întâmplat cu oamenii injectați cu „cel mai promițător” vaccin pentru COVID-19! Adevărul, dezvăluit! „Unii au avut aceste reacții adverse”

Judeţul Argeş a devenit unul dintre cele mai mari focare de covid 19 din România, cu toate acestea, în întreg judeţul sunt doar 11 paturi de Terapie Intensivă. Aceasta nu este singura problemă cu care se confruntă medicii. Aceştia au şi o lipsă acută de personal.

Argeșul este o adevărată bomba cu ceas.

”Pacientul pozitiv merge şi infectează afară populaţie nevinovată.”, declară Gabriel Copciag, director medical Spitalul Judeţean Pitești.

Aici au fost cele mai multe cazuri noi în ultimele zile. Şi tot Argeşul este şi judeţul cu cel mai mare număr de pacienţi care au cerut externarea.

Lista organelor pe care le atacă COVID-19, dezvăluită de specialiști! Cum poate face ravagii în organism. „NU este doar un virus respirator”

”Am făcut şi noaptea externări, am făcut la orice oră din zi şi din noapte, ca să eliberăm locuri şi să poată veni alţi pacienţi.”, a mai precizat Camelia Constantin, şefa secției Boli Infecțioase.

Îngrijorările medicilor nu ajung însă şi la firul ierbii. Pe străzile orașului masca e purtată mai mult sub bărbie sau pe mână. Oamenii stau înghesuiți în stații de autobuz. Nimeni nu pare să respecte nicio recomandare.

Curățarea corectă a tenului. Cum să alegi produsul potrivit tipului tău de ten
Curățarea corectă a tenului ar trebui să se facă în fucție de nevoile pe care pielea...
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2021. Taurii trebuie să ia o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2021 aduce multe schimbări în viața nativilor din zodiac....
Parteneri
Zodii ghinioniste în ziua de 26 septembrie 2021. 3 nativi care se vor confrunta cu probleme
Trei nativi vor fi puși la încercare pe parcursul zilei de astăzi. Trei zodii vor fi ghinioniste în ziua de 26 septembrie 2021. Printre acestea se numără nativii din zodia Taurului, din zodia Racului și din zodia Scorpionului. Acești trei nativi vor fi nevoiți să învețe cum să-și depășească problemele cu grație și răbdare.
Catine.ro
Ultimele știri