Antena Căutare

Reacția unui medic psihiatru legată de imaginile în care românii golesc rafturile supermarketurilor: "Populația cooperează"

Românii au cumpărat făină, ulei, conserve, zahăr și apă, tot ce se putea de pe rafturile supermarketurilor. În marile orașe a fost vrie în magazine, cei mai mulți înghesuindu-se pentru alimentele de bază, în așteptarea așa numiterii "epidemii de coronavirus", prezentă acum în Italia.

Reacția unui medic psihiatru legată de imaginile în care românii golesc rafturile supermarketurilor: "Populația cooperează"
Rafturi goale în supermarketurile din România | Facebook

Deși niciun caz de îmbolnăvire cu Covod-19 nu a fost confirmat în România, medicul psihiatru Gabriel Diaconu susține că nu este vorba de o psihoză, ci mai degrabă situația relevă că „populația este preocupată și convinsă” că, la un moment dat, pe ordinea de măsuri luate de autorități s-ar putea ca anumite zone să fie carantinate.

Imagini apocaliptice, surprinse în magazinele din România! Ce au ajuns să facă oamenii

”Ori, această presupunere a populației are un bun sâmbure de adevăr. Care ar fi alternativa? Ca oamenii să stea cuminți la locul lor și să pretindă că nimic nu se întâmplă? E cam dificil atâta vreme cât observăm în ultimele luni limbajul dual al autorităților, nu mă refer la cele române, cu privire la elementul risc. E scăzut spre moderat, există o discordanță de voci. Sunt unele care spun că ne isterizăm degeaba, că de fapt e o banală gripa, etc. Fapt este că, dacă ne interesează în mod autentic acest virus este pentru că nu avem niciun tratament pentru această infecție respiratorie, poate fi extrem de contagios. Și este un exercitiu remarcabil de sanatate publica sa ai o populație care cooperează”, a mai spus Gabriel Diaconu, potrivit Antena 3.

"Putem mări prețul ori de câte ori dorim." Comercianții lasă la o parte orice jenă... Italianul infectat cu coronavirus, care a vizitat România, a făcut primele declarații: "Am fost în Craiova, dar nu ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x