Antena Căutare

Italianul infectat cu coronavirus, care a vizitat România, a făcut primele declarații: "Am fost în Craiova, dar nu m-am îmbolnăvit acolo"

Primele declarații ale italianului infectat cu coronavirus, care a fost în România, arată că informațiile potrivit cărora a aflat de boală când s-a întors în Italia sunt reale. "Mi-a fost frică, dar acum sunt bine", spune bărbatul de 71 de ani. "Am fost în Craiova, dar nu m-am îmbolnăvit acolo", le-a mai povestit omul jurnaliștilor din Peninsulă.

Italianul infectat cu coronavirus, care a vizitat România, a făcut primele declarații: "Am fost în Craiova, dar nu m-am îmbolnăvit acolo"
Italianul bolnav de coronavirus a făcut primele declarații

Bărbatul de 71 de ani, rezident în Cattolica, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, după ce s-a întors dintr-o călătorie de patru zile în România. Pe 22 februarie, după ce a zburat de la Craiova la Bologna, italianul s-a simțit rău și a fost depistat cu Covid-19. În prezent, se află internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Rimini.

Italianul a făcut primele declarații pentru publicația ilrestodelcarlino.it și spune că se simte bine și că nu mai are febră.

"Când am ajuns, nu aveam nimic. Nu aveam febră. (...) Am fost în Craiova, dar nu m-am îmbolnăvit acolo", a povestit bărbatul de 71 de ani.

19 români, suspecți de îmbolnăvire cu Covid-19. Celulă de criză în Gorj, județul vizitat de italianul infectat cu coronavirus

Italianul a mers în două județe din România, Gorj și Dolj

Italianul infectat cu coronavirus a stat câteva zile în judetul Gorj, locul de naștere al soției sale române. Autoritățile locale și naționale au intrat în alertă și au constituit o celulă de criză pentru identificare tuturor persoanelor care au intrat în contact cu bolnavul. Sunt 19 persoane izolate până în prezent. Omul a ajuns și în Târgu-Mureș și, ulteior, a trecut și prin județul Dolj.

"În urma infectării cu coronavirus a unui italian care în perioada 18-22 februarie a fost în Gorj, am dispus convocarea în regim de urgenţă a comandamentului. În primă fază, a fost făcută o investigaţie epidemiologică cu privire la identificarea persoanelor care au intrat în contact direct sau indirect cu cetăţeanul italian.

Până acum, nicio persoană care a intrat în contact cu cetăţeanul italian cu coronavirus nu manifestă vreun simptom care ar duce la ideea că ar fi purtătoare a acestui virus", a spus prefectul de Gorj.

Reacția unui medic psihiatru legată de imaginile în care românii golesc rafturile supermarketurilor: "Populația coo... Avionul cu care a călătorit italianul cu coronavirus s-a întors gol la Craiova. Aeronava a fost retrasă din circuit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x