Live acum
Prime Time 20:00Sacrificiul

Realitatea din spatele ofertelor ”ALL INCLUSIVE”! Poți mânca cât vrei, dar te-ai gândit de ce e mult și ieftin?

Mult nu înseamnă de multe ori sănătos! În ultimele zile, o postare despre capcanele sistemuluib ”All inclusive” a devenit virală pe rețele de socializare. dezvăluirea îi este atribuită unui bucătar șef al unui hotel de cinci stele din Bulgara, a cărui identitate nu a fost însă dezvăluită, deoarece - susțin internauții - bărbatul a făcut declarațiile sub protecția anonimatului.

Mult nu înseamnă de multe ori sănătos! În ultimele zile, o postare despre capcanele sistemuluib ”All inclusive” a devenit virală pe rețele de socializare. dezvăluirea îi este atribuită unui bucătar șef al unui hotel de cinci stele din Bulgara, a cărui identitate nu a fost însă dezvăluită, deoarece - susțin internauții - bărbatul a făcut declarațiile sub protecția anonimatului.

Bucătarul a dezvăluit cum funcționează sistemul „All Inclusive”, program preferat de multe persoane atunci când merg în concediu, deoarece ofertele sunt ieftine și tentante.

Bărbatul, chef la un hotel de cinci stele, a povestit ce face angajatorul, dar și bucătarii angajați, pentru a economisi bani. Adevărul din culisele acestei afaceri nu votr fi pe placul tău! Potrivit sursei citate, mâncarea rămasă de pe o zi pe alta nu se aruncă, ci este reciclată. Astfel, carnea rămasă este preparată în alt sos, ajungând iar pe masa clienților.

Mai mult, deserturile rămase în farfuriile turiștilor sunt amestecate, iar a doua zi se decorează cu drajeuri de ciocolată, praline, fructe, creme de frișcă.

,,1. În general, în calitate de carne roşie folosim carnea de curcan. Aceasta are o textură moale, elastică, astfel încât poate fi prăjită de mai multe ori.

2. În loc de păstrăv și alți pești se furnizează carne de rechin. Aceasta se fierbe în apă sărată pentru a-i elimina gustul şi, practic, nu poţi să o deosebeşti cu nimic de muşchiul altor peşti.

3. Cele 50 – 60 kg de carne rămase din ziua precedentă nu se aruncă niciodată. Ar fi o mare pierdere. Noi spălăm carnea de sos şi a doua zi o preparăm cu un alt sos, proaspăt.

4. Pike și calmarul, în bucătărie, provin din conserve, al căror conţinut este înmuiat în prealabil în bere.

5. Bucatele din cartofi predomină în meniu, întrucât sunt înalt calorice şi oferă senzaţie de saţietate pentru mai mult timp.

6. În bucătăria noastră, trei persoane sunt angajate în mod exclusiv să cureţe întreaga zi cartofii de coajă. Aceşti sunt folosiţi la prepararea a cel puţin 3 feluri de mâncare pe zi.

7. Resturile rămase după procesarea cărnii nu sunt aruncate, acestea se folosesc la gătit. În chiftele de viţel se pune piele, plămâni de pui şi multe alte lucruri pe care, acasă, niciodată nu le mănânci. Aşa că, încearcă să eviţi chiftelele, pârjoalele şi alte bucate preparate din carne tocată şi alege să consumi bucăţi întregi de carne preparată atunci când mergi pentru all inclusive.

8. Nu te grăbi să consumi gustări de noapte turceşti. Să recunoaștem! Pentru a prepara 1 kg de „chiftele turcești” e nevoie de 2 ore. În funcție de numărul de persoane ar trebui să fie pregătite cel puțin 20 kg de chiftele. Toate ingredientele sunt amestecate într-un cazan mare. Pentru a face acest lucru, un tânăr din bucătărie încalţă pungi de plastic şi urcă în cazan pentru a mesteca carnea.

9. Nu mânca salate cu maioneză. Ar fi naiv să credem că hotelul care găteşte mâncare pentru 2000 de oameni face totul cu măsuri stricte de igienizare. Salatele cu maioneză sunt cele care se alterează cel mai rapid şi permit înmulţirea rapidă a bacteriilor.

10. Desertul. Bucăţile de tort, rămase pe mese, se strâng, se mestecă, iar a doua zi se decorează cu drajeuri de ciocolată, praline, fructe, creme de frişca, fiind servite din nou la masă.

11. Cu toate acestea, cheltuielile suportate de angajator sunt inevitabile. Pentru a induce în eroare clienții, confecţionăm din abundenţă decoruri din pepene roşu şi dovleac. Potrivit calculelor mele, la 20 de feluri de mâncare revin în jur de 50 de elemente de decor. Există un truc: întâi saturi ochii, apoi stomacul.

12. În final, îţi recomand să nu mănânci bucăţi de tort mici, care deobicei sunt servite la zilele de naştere. Motivul? Propabil l-ai descoperit şi singur.’’

Voi ce părere aveți?