Antena Căutare

Din nou la REFERENDUM! O nouă TAXĂ auto în zona centrală a Capitalei îi va scoate pe români la vot

Un nou referendum ar putea avea loc în București. Primăria Capitalei urmează să decidă asupra organizării referendumului local pentru introducerea unei taxe auto de acces în centrul oraşului, la propunerea unui consilier general ALDE.

Un nou referendum ar putea avea loc în București. Primăria Capitalei urmează să decidă asupra organizării referendumului local pentru introducerea unei taxe auto de acces în centrul oraşului, la propunerea unui consilier general ALDE.

”Sunteți de acord cu restricționarea accesului auto în perimetrul delimitat în interiorul zonei centrale a Municipiului București prin identificarea și implementarea unui sistem de taxare sau de utilizare de vignete?”, este întrebarea propusă pentru referendum.

În cazul în care proiectul va fi aprobat, cheltuielile privind organizarea și desfășurarea referendumului vor fi suportate din bugetul propriu al Municipiului București pe anul 2019.

”Taxarea automobilelor a devenit mai mult decât necesară în orașele mari pentru că aglomerarea și poluarea au atins cote alarmante. Bucureștiul va deveni un oraș mult mai puțin poluat. Întrucât ne confruntăm pe de-o parte cu această necesitate și pe de altă parte cu o măsură care va afecta în mod considerabil bucureștenii, la nivel de taxare, considerăm că decizia asupra acestei restricționări este una care trebuie să aparțină bucureștenilor în primul rând. Astfel, realizarea în premieră a unui referendum în București este necesară pentru această temă extrem de importantă, care vizează sănătatea noastră a tuturor, calitatea aerului în capitală dar și taxarea noastră a tuturor”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Oganizarea unui referendum în București, pe 27 ianuarie 2019, pentru implementarea unui sistem de taxare și vignete care să restricționeze accesul auto în zona centrală a Capitalei este propusa de Tudor Tim Ionescu, consilier general ALDE.

E JALE! Vom avea parte de scumpiri în lanț. Cu cât cresc prețurile la alimente... Specialiștii atrag atenția: „Următorul CUTREMUR va face prăpăd în toată România”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x