Antena Căutare

Revoltător! Bebeluşi vânduţi ca la piaţă, de Protecţia Copilului! O angajată a fost arestată!

Procurorii de la Direcția de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism– Serviciul Teritorial Braşov a decis să o rețină pentru 24 de ore pe ŞIMANDAN LUCICA-ADRIANA, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă.

Procurorii de la Direcția de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism– Serviciul Teritorial Braşov a decis să o rețină pentru 24 de ore pe ŞIMANDAN LUCICA-ADRIANA, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă.

“În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2012, inculpata Şimandan Lucica-Adriana, în calitate de asistent social în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov, membru al echipelor de evaluare pentru procedurile de adopție, a pretins și primit de la familii interesate, direct sau indirect, bani sau alte foloase, în scopul preluării cererilor de adopție.

S-a reţinut că inculpata a pretins şi primit, direct sau indirect, bani sau alte foloase, având influenţă asupra modalităţii de obţinere a atestatului de potenţial adoptator ori asupra modalităţii de selecţie din cadrul listei cu adoptatorii/familiile adoptatoare atestate, prin promisiuni de urgentare a eliberării actelor menţionate/de selectare cu prioritate a anumitor persoane/familii, cu încălcarea dispoziţiilor legale.

De asemenea, din cercetările efectuate în cauză a rezultat că inculpata a primit foloase necuvenite de la persoane interesate, sub pretextul că are influență asupra altor funcționari cu atribuții în procesul de adopție, în scopul urgentării procedurilor specifice.

Astfel, inculpata a determinat –o pe suspecta T. C., consilier superior la DGASPC Covasna – Serviciul Adopţii, să falsifice un raport de evaluare a capacităţii de a adopta a unei familii adoptatoare, atestând date necorespunzătoare adevărului, respectiv, menţionarea faptului că familia locuia în fapt în Sfântu Gheorghe, într-un apartament care îndeplinea condiţiile necesare pentru a creşte un copil precum şi menţionarea faptului că pentru evaluare au fost prezente rudele familiei.

La data de 25.10.2017, Tribunalul Braşov a dispus faţă de inculpata Şimandan Lucica-Adriana măsura preventivă a controlului judiciar”, a precizat DIICOT.

Veşti extraordinare pentru români! Salariul minim, indemnizaţia pentru creşterea copilului şi pensiile vor creşte. Iată ... Top cei mai mincinoşi bărbaţi ai zodiacului. Află de cine să te fereşti!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x