Antena Căutare

Pensii mai mari cu 1.500 de lei pentru această categorie de pensionari! Cine beneficiază de această majorare record

Casa Națională de Pensii Publice a publicat date cu privire la pensiile speciale pentru o anumită categorie de pensionari. Aceasta va suferi o majorare uriașă, cu aproximativ 1.500 lei mai mult.

Casa Națională de Pensii Publice a publicat ultimele informații cu privire la pensiile speciale pentru o anumită categorie de pensionari. Acestea vor avea parte de o majorare uriașă, cu aproximativ 1.500 lei mai mult. Care sunt pensionarii care vor beneficia de aceste măriri record

Cei care vor avea parte de acest beneficiu sunt foștii magistrați, a căror pensii au înregistrat un record, crescând semnificativ în trei luni. Cât despre sumele suplimentare, acestea au venit de la bugetul de stat, conform informațiilor publicate de Casa Națională de Pensii.

În decembrie, numărul magistraților ce aveau venit lunar special era de 3.629 lei, comparativ cu cea din luna septembrie, de 3.568 lei, pensia medie primită de aceștia fiind de 17.537 lei, comparativ cu suma din septembrie, de 16.063 lei. De asemenea, bugetul de stat a asigurat această majorare, ce nu a venit din cota susținută din contribuțiile la pensii plătite de foști magistrați.

Totodată, pensiile speciale primite de personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și parchetelor au crescut la 4.024 lei în decembrie de la 3.941 lei din septembrie. În ceea ce privește pensiile speciale primite de foștii parlamentari, acestea au suferit și ele o creștere cu aproximativ 100 de lei, de la 4.294 lei în septembrie, la 4.382 lei din decembrie.

De asemenea, pensia minimă va crește din ianuarie cu 110 procente, ajungând de la 640 de lei la 705 lei.

Potrivit OUG nr. 6/2009, privind instituirea indemnizației sociale pentru pensionari: „Indemnizaţia socială pentru pensionari, pensionarii sistemului public de pensii şi pensionarii sistemului militar de pensii cu domiciliul în România, indiferent de data înscrierii la pensie, dacă nivelul cuantumului pensiei, cuvenit sau aflat în plată, se situează sub nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari.”, potrivit fanatik.ro.

Rezultate Loto 27 ianuarie. Cine a câștigat la Loto, tragerea de duminică... Alertă! Noi focare de pestă porcină africană, confirmate în România! Unde au fost descoperite...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x