Antena Căutare

Romania extremelor: Un sofer din Ministerul Sanatatii castiga de trei ori mai mult decat un medic rezident

Armata de 221 de angajati a ministrului Sanatatii Atilla Cseke este platita anual cu peste 2,1 milioane de euro net. Acest lucru in conditiile in care ministrul Cseke declara intr-un interviu pentru „Financiarul” ca „prioritare pentru sistemul sanitar sunt blocarea scurgerilor financiare, dar si a reducerilor de costuri”. Matematica arata insa ca, potrivit fluturasului de salarii din luna aprilie a acestui an, Ministerul Sanatatii si-a rasplatit angajatii (221) cu nu mai putin de 703.668 de lei.

Probabil ca de data aceasta Atilla Cseke va lua o atitudine serioasa in ceea ce priveste reducerea fondului de salarii din MS daca tinem cont ca raportat la simbria pe care o primeste lunar, ministrul este surclasat de secretarul general adjunct, Neagoe Adela Petrinia, al carei salariu net lunar este de „doar 9.739" de lei.

In timp ce Atilla Cseke, pentru functia de ministru al Sanatatii, incaseaza lunar un venit net de 5.361 de lei, secretarul general Gheorghe Sarb se poate mandri cu o leafa de 7.693 de lei - venit net, iar secretarii de stat Adrian Streinu Cercel si Anton Irimie s-au multumit in luna aprilie cu doar 4.693 de lei.

Printre vedetele MS, la capitolul „merite deosebite salariale", care din punctul de vedere al venitului net lunar il eclipseaza pe Atilla Cseke, se pot numara consilierul diplomatic (6.564 lei), doi directori generali (6.957 lei/respectiv 7.020 lei) sau alti directori pe diverse paliere de lucru (7.964 lei, 6.658 lei, 6.508 lei) si lista poate continua.

Pe ultima treapta salariala, cu incasari nete lunare de 1.472 de lei, se afla un angajat cu functia de secretar personal (probabil al soferilor), in timp ce un curier personal (sofer) incaseaza un salariu net de 2.801 lei.

Toate acestea in contextul in care guvernul a alocat Sanatatii doar 3,6% din PIB, MS dato¬reaza farmaciilor peste 400 de milioane de euro, spitalele se prabusesc peste pacienti, iar prin noul contract-cadru elaborat de Casa Nationala de Sanatate medicilor si pacientilor li s-a redus substantial din drepturi.

Tot articolul, in Financiarul

Explozie mortala la CET Bacau: Un om a murit si altul este ranit grav... Istorie demolata intr-un weekend...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x