Antena Căutare

România, în pericol! Instabilitatea atmosferică va lovi zece județe! Ce se întâmplă cu vremea?

Potrivit meteorologilor, în intervalul 2 iunie, ora 12,00 — 3 iunie, ora 21,00, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în toate regiunile, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie și izolat grindină.

România, în pericol! Instabilitatea atmosferică va lovi zece județe! Ce se întâmplă cu vremea? Galerie
Vremea se schimbă radical

Potrivit meteorologilor, în intervalul 2 iunie, ora 12,00 — 3 iunie, ora 21,00, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în toate regiunile, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie și izolat grindină.

Județele atenționate sunt: Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Galați, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Covasna și Harghita.

De asemenea, se vor înregistra frecvent cantități de apă de 15 — 20 l/mp, iar în Moldova și în zona Carpaților Orientali și Meridionali se vor cumula 40 — 80 l/mp.

Ploile lovesc România din nou

ANM precizează că ploi, în general, moderate cantitativ vor fi în noaptea de miercuri spre joi (1/2 iunie) și în prima parte a zilei de joi (2 iunie) în regiunile sud-vestice și în zona montană.

Hidrologii au emis un Cod Portocaliu de inundații pentru mai multe râuri din 10 județe, începând de joi, de la ora 16,00, până sâmbătă, la ora 12,00.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), în intervalul menționat vor fi afectate râurile din bazinele hidrografice: Olt superior și afluenții săi din județele Harghita, Covasna și Brașov, Buzău bazin superior (județele Brașov, Covasna și Buzău), Trotuș (județele Harghita, Neamț și Bacău), Putna (județul Vrancea), Râmnicu. Sărat (județele Buzău și Vrancea), Bârlad superior și afluenții săi din județele Iași, Vaslui, Bacău, Vrancea și Galați, Bahlui — bazin superior — județul Iași, afluenții mici aferenți cursului inferior al Siretului și cursului mijlociu și inferior al Prutului (județele Vrancea, Galați și Vaslui).

În același interval, fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenți de grad inferior ai râurilor menționate.

De asemenea, de joi, de la ora 3,00, a intrat în vigoare o avertizare Cod Galben de inundații valabilă până sâmbătă, la ora 18,00, pe râuri din 17 de județe, potrivit Agerpres.

Fenomenele vizate sunt scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale Cotelor de Apărare.

Meteorologii avertizează! Vijelii, grindină și ploi însemnate în 14 județe, începând de astăzi... Scene greu de imaginat, într-un liceu din România! O profesoară a fost înregistrată în timp ce își teroriza elevii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x