Antena Căutare

România, pe primul loc în Europa în topul copilăriilor nefericite

Ar trebui să fie o zi fericită pentru toţi copiii din România, astăzi, de Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului. În schimb, aflăm că suntem pe primul loc în Europa în topul copilăriilor nefericite.

Ar trebui să fie o zi fericită pentru toţi copiii din România, astăzi, de Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului. În schimb, aflăm că suntem pe primul loc în Europa în topul copilăriilor nefericite.

De Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului, vom face schimb de roluri, aşa că o să dau microfornul elevilor.

Mara n-a avut nevoie de nicio probă. A intrat uşor în rolul reporterului. Insă microfonul a fost pasat rapid de la un elev la altul.

Când au prins curaj, copiii au trecut şi la catedră. Lecţia s-a mutat apoi în redacţia Observator, unde copiii au învăţat că drepturile vin la pachet cu responsabilităţi.

A fost un joc prin care au atras atenţia asupra celor 400 de mii de copii din România care nu au acces la educaţie.

Din 4 milioane de minori, peste 40% trăiesc la limita sărăciei şi au risc de excluziune socială. Mai grav este că în fiecare oră, doi minori sunt abuzaţi în ţara noastră. Sunt copii fără copilărie, fără şanse şi fără viitor, care au nevoie de o schimbare, acum.

"Ei au ceva de spus,ceva de spus care ar trebui auzit de toată lumea si ne-ar plăcea să vedem autorităţile, guverne, UE si ONU sa le ia mai in serios si sa le creeze oportunitati copiilor", a declarat Pieter Bult, reprezentantul Unicef România.

Citește mai mult pe Observator.tv!

Breaking news! Cutremur în România. Seismul a depășit bariera de 3 grade pe scara Richter!... Un pilot de la TAROM, găsit vinovat pentru că a pus în pericol vieţile pasagerilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x