Antena Căutare

Romania s-ar putea dota cu avioane F16 la mana a doua din Olanda si Portugalia

Romania nu isi permite sa isi cumpere avioane F16 noi, astfel ca va achizitiona acelati tip de avioane insa deja folosite, a spus joi vicepresedintele Comisiei de Aparare din Camera Deputatilor, George Scutaru.

"Romania are de optat intre solutia avioanelor in uz F16, aflate in prezent in dotarea fortelor aeriene olandeze si portugheze si care pot fi disponibilizate pentru tari interesate, sau intre avioane noi F16, dar ale caror costuri depasesc actualele posibilitati financiare ale Guvernului", a precizat Scutaru, citat de Mediafax.

Decizia va fi luata de CSAT, insa exista riscul ca achitionarea sa fie amanata pentru 2013. Scutaru avertizeaza ca o eventuala amanare va avea grave consecinte asupra securitatii nationale.

"In urmatorii doi ani, actualele avioane MIG-21 Lancer isi vor epuiza resursa de zbor, iar la granita de rasarit a NATO va aparea o zona lipsita de protectie aeriana", mai spune oficialul.


Foto: 924tfg.com

VIDEO! Premiera medicala in Romania: Operatie pe cord prin tehnica mini invaziva... Vremea se raceste in weekend: Vezi prognoza meteo!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x