Antena Căutare

Romanii dau cinci luni de salariu catre stat

Romanul munceste singur, dar isi imparte salariul cu statul. Doar ca sa ne platim taxele si impozitele, muncim aproape cinci luni dintr-un an, adica mai exact 138 de zile.

Nemtii si francezii ne privesc cu invidie. Ei muncesc mai mult pentru impozite. Dar la ce salarii au, tot le raman bani pentru o viata fara griji.


Daca romanii s-ar hotari sa-si plateasca in avans toate impozitele si taxele de peste an, i-ar prinde vara fara niciun ban. In calendarul muncii, din ianuarie pana la jumatatea lui mai muncim doar pentru stat. Mai exact, pe 18 mai ar fi prima zi in care lucram doar pentru noi. Dupa 138 de zile.

Nu suna deloc incurajator si explica dorul de duca al romanului. Numai in aceasta luna, 10.000 de romani si-au depus CV-urile pentru Marea Britanie, iar 7.000 asteapta doar un telefon sa plece in Germania. In topul tarilor spre care romanii isi deschid aripile mai avem Italia, cu 5.000 de CV-uri depuse si Grecia cu 4.000. Cu 3.500 de cereri de angajare, Franta ii atrage mai mult pe muncitorii din zona Moldovei.

Din punct de vedere fiscal, doar in Marea Britanie e mai bine ca la noi. Britanicii muncesc pentru regina 137 de zile pe an si termina de platit darile la stat doar cu o zi inaintea noastra, respectiv pe 17 mai.

In rest, toti ne invidiaza. Grecii isi achita impozitele pe 12 iunie, iar italienii abia pe 1 iulie. Neamtul, pe 11 iulie. Iar francezul este cel mai suparat. Practic, el munceste sapte luni pentru stat si doar cinci luni pentru el. Au impozite mari, dar salarii si mai mari. Iar din cele cinci luni muncite pot trai linistiti un an de zile.

Cel mai fericit muncitor din lume este americanul. Tocmai a sarbatorit pe 18 aprilie, ziua in care si-a terminat de achitat impozitele pe 2012, adica fix cu o luna inaintea noastra.

Suceava: Un politist de frontiera, impuscat de colegii sai dupa ce a provocat un accident si a fugit... VIDEO! Sute de pensionari s-au imbrancit in fata tribunalului Arges. Batranii care cer inapoi sumele retinute din pensie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x