Antena Căutare

Romanii nu sunt dispusi sa faca sacrificii ca sa scape de datorii

Chiar daca au datorii la banci, romanii nu vor sa renunte la vicii sau sa faca sacrificii. Doar doi din zece ar renunta la tigari si alcool pentru a-si plati restantele la banci. Iar bunul de care s-ar desparti cel mai greu pentru a-si achita datoriile este autoturismul personal.

Unul din cinci restantieri, care ajung in atentia recuperatorilor de credite, renunta greu la dulciuri, vacante, tigari sau alcool. Situatia este aceesi si in cazul cheltuielilor legate de autoturismul personal.

La ce placeri renunta romanii pentru plata restantelor:

- cadouri, concedii: 27%
- dulciuri, tigari, alcool: 20%
- masina personala: 10%

Situatia nu este surprinzatoare daca ne uitam pe statistici: doua treimi din restantieri sunt barbati iar cei mai multi dintre acestia au in jur de 40 de ani. Pentru ca numarul restantierilor este in crestere, multe dintre banci au vandut datoriile recuperatorilor.

Valoarea medie a restantelor pe care trebuie sa le plateasca rau-platnicii este de aproximativ 3.000 de lei. Cei mai multi clienti nu mai pot rambursa creditele pentru nevoi personale luate inainte de criza.

Zeci de mii de romani ajung in fiecare an in atentia firmelor care recupereaza datorii. Pentru a scapa de datoriile pe care le au in prezent, 42% dintre romani cred ca solutia cea mai buna este o planificarea mai atenta a cheltuielilor, in timp ce 34% considera trebuie sa stranga cureaua.

Bucurestiul, capitala capcanelor! Gropile si cladirile vechi, un pericol pentru pietoni... Eforie si Mangalia, cele mai mari nave din flota comerciala a statului, risca sa ajunga la fier vechi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x