Antena Căutare

Anunțul momentului! Românii vor putea merge cu trenul de la Gara de Nord până la Aeroportul Otopeni

Românii mai au de așteptat până când vor putea circula cu metroul spre Otopeni, însă în curând vor avea drept alternativă trenul. Proiectul trenului care va face legătura între Gara de Nord şi Aeroportul Henri Coandă va fi finalizat şi va funcţiona în 2020, înaintea Campionatului European de Fotbal, a declarat joi ministrul demisionar al Transporturilor, Lucian Şova, într-o apariție tv.

Românii mai au de așteptat până când vor putea circula cu metroul spre Otopeni, însă în curând vor avea drept alternativă trenul. Proiectul trenului care va face legătura între Gara de Nord şi Aeroportul Henri Coandă va fi finalizat şi va funcţiona în 2020, înaintea Campionatului European de Fotbal, a declarat joi ministrul demisionar al Transporturilor, Lucian Şova, într-o apariție tv.

„Am licitaţie cu câştigător dat pentru amplasarea de dublare de cale ferată, am studiul de fezabilitate deja primit, recepţionat, în 3 săptămâni lansăm licitaţie pentru utilaje pentru a se lucra simultan la fiecare stâlp”, a spus ministrul, despre un proiect „despre care nimeni nu crede că se va finaliza”.

Cât despre mult râvnitul si discutatul metrou pe ruta Bucureşti-Otopeni, Șova a spus a spus că proiectul întâmpină destule greutăţi de finanțare și nu se știe cu precizie o dată de finalizare.

„Comisia Europeană, directoratul care are grijă de fondurile UE în România, după ce au deja confinanţare cu banca japoneză de 300 milioane de euro au aflat că metroul e bun doar până la staţia Tokyo. Şi îngerul nostru păzitor care are grijă de noi şi ne vorbeşte despre fonduri europene a spus că e bine aşa. Nu dau nume că acolo nu e pe persoană fizică, e directoratul CE. Am propus băncii japoneze să cofinanţeze cealaltă porţiune de metrou. Dacă puneam grămădă banii europeni cu cei japonezi nu mai ştiam după ce procedură să facem licitaţia. Ne-au făcut un serviciu cei de la Bruxelles că ne-au rupt în două proiectul. Acum e doar până la mall”, a spus ministrul.

Programul ”Prima Casă” va fi desființat! Ce trebuie să facă românii pentru a-și permite să-și cumpere o locuință prin cr... Cazul care a impresionat lumea! Un oraș întreg din Spania a intrat la dietă! Localnicii vor să dea jos 100.000 de kilogr...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x