Antena Căutare

Romii se intorc in Franta, desi taberele lor au fost desfiintate

Romania-Franta, scor 250 la 0! Nu, nu e un meci de fotbal. E numarul exact al romilor care au fost expulzati din Hexagon in ultima luna. Multi dintre ei isi duc viata de zi cu zi in Calvini, o comuna din Buzau. Acolo au mers si mai multi jurnalisti de la Reuters, curiosi sa afle de ce romii se intorc in Franta, desi taberele lor au fost desfiintate.

Franta da, dar tot Franta ia! Pe de o parte, autoritatile de acolo au promis mai putine restrictii pe piata muncii pentru romii din estul Europei. Pe de alta, continua expulzarile pe banda rulanta, insa tot degeaba, caci romii tot se intorc pe plaiurile Senei. Motivul invocat chiar de ei e, chipurile, lipsa unui loc de munca stabil in tara. Iar cativa jurnalisti de la Agentia Reuters au vrut sa verifice motivul in comuna buzoiana Calvini.

"Pai cum sa nu pleaca tiganii daca ei moare de foame acasa? De ce nu se gandeste guvernul romanesc sa ne dea si noua ceva? De ce nu ne da?", spune un rom indignat.

"Nu prea exista vointa politica pentru a vorbi despre integrarea romilor, nici macar la nivel central", a declarat directorul executiv al asociatiei Romani Criss, Marian Mandache.

Numai in luna august, autoritatile franceze au evacuat mai multe tabere de romi si au expulzat 250 de persoane.

"Am fost in Franta. Am plecat de aici din saracie. Acolo am stat 3 luni, in Franta, intr-un azil. Si ne-a dat 300 de euro sa putem sa traim si noi bine!"

Ministrul francez de Interne dar si cel al Afacerilor Externe vor veni la Bucuresti. Vor urma mai multe discutii oficiale despre situatia romilor din Franta.

FOTO: Intact Images

Doua depozite ale Garzii Financiare din Bucuresti au luat foc... Nepasare! Un pacient bolnav de cancer a murit la usa unui medic din Buzau! ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x