Antena Căutare

Sărbătoare religioasă 20 ianuarie: Pomenirea sfântului care aduce voie bună

Pe 20 ianuarie este sarbatorit Sfantul Eftimie cel Mare, care a trait în secolul al IV lea, pe vremea imparatului Gratian. S-a nascut in Melitina (Armenia), din pantece sterp si neroditor. Numele i-a fost predestinat printr-o porunca de la cel de sus.

Pe 20 ianuarie este sărbătorit Sfântul Eftimie cel Mare, care a trăit în secolul al IV lea, pe vremea împăratului Grațian. S-a născut în Melitina (Armenia), din pântece sterp și neroditor. Numele i-a fost predestinat printr-o poruncă de la cel de sus.

Numele său înseamnă în limba greacă "voie bună”.

Despre Eftimie se spune că la vârstă de 29 de ani a ajuns la Iersualim și a trăit o perioadă într-o peșteră. Aici a săvârșit nenumărate minuni: a hrănit 400 de călători, în timp ce nu avea pâine nici pentru zece persoane; a deschis porțile cerului, tămăduind pământul de nerodire și a făcut posibil, cu rugăciunea lui, că multe femei sterpe să aibă copii.

Tot mâine are loc pomenirea sfintei mucenițe Ana, mama Maicii Domnului și bunica lui Hristos. Dumnezeu a trimis pe îngerul Sau, binevestindu-le Sfinților Ioachim și Ana nașterea Maicii Domnului.

Sursa: calendar-ortodox.ro

Ministrul Educației a făcut anunțul pe Facebook. Zi liberă pentru mulți elevi pe nepusă masa: „SE SUSPENDĂ CURSURILE”... A început. Zeci de mii de părinți, profesori și elevi sunt așteptați să decidă. Cum va arăta structura anului școlar 201...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x