Antena Căutare

Scandal intre Ministerul Justitiei si judecatori, din cauza volumului urias de munca

Scandal intre Ministerul Justitiei si judecatori. In timp ce ministrul Catalin Predoiu vrea termene mai scurte in procese, judecatorii spun ca nu mai fac fata volumului urias de munca. Ministerul Justitiei a cerut CSM sa renunte la aplicarea unui proiect prin care volumul de munca in instante a fost redus pentru judecatori. Magistratii spun insa ca ministrul greseste.

"Judecatorii de la judecatorie au avut timp sa se aplece pe dosare si sa solutioneze cu un sfert de milion mai multe dosare intr-o jumatate de an decat in 2009", a declarat Alexandrina Radulescu, initiatoarea proiectulu.

"In masura in care se va renunta la acest program ar insemna ca un judecator sa intre saptamanal cu cel putin 80 de dosare intr-o sedinta", a spus Emanuela Dulgheru, presedintele Judecatoriei sectorului 2.

"Nu vreau sa fiu rau, dar solicitarea ministerului este naiva sau dovedeste necunoasterea situatiei din instante", e de parere Virgil Andreies, membru CSM.

"Indiferent ce interventii voi mai avea, va reamintesc ca pornesc de la o premisa de cooperare si de buna credinta", sustine Catalin Predoiu, ministrul Justitiei.

Judecatorii se plang ca nu fac fata volumului de munca. La Deva, un judecator a avut de solutionat, anul trecut, aproape 1200 de dosare. La instanta suprema, chiar mai multe.

"Numarul dosarelor este in crestere iar numarul colegilor judecatori este in scadere", a spus purtatorul de cuvant al Judecatoriei Deva.

„Datorita stresului enorm, din ce in ce mai multi colegi au probleme de sanatate", a precizat Dan Lupascu, membru CSM.

CSM a respins solicitarea Ministerului Justitiei. Asta inseamna ca cei care au probleme de rezolvat in instanta vor primi in continuare termene la fel de lungi pe cat ar dura judecarea intregului proces.

Cititi o selectie cu cele mai frumoase poeme ale lui Adrian Paunescu... UPDATE! Sicriul lui Adrian Paunescu, depus la Ateneul Roman...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x