Antena Căutare

Scandal la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti! Cum au încercat să scape de admitere copiii unor afaceriști

Mai mulţi tineri, fiii unor cunoscuţi oameni de afaceri din Gorj, au devenit, peste noapte, etnici rromi, pentru a reuşi să intre în rândul studenţilor de la poliţie. Şi asta pentru că persoanele de etnie rromă au locuri asigurate în cadrul instituţiilor de învăţământ superior.

Mai mulţi tineri, fiii unor cunoscuţi oameni de afaceri din Gorj, au devenit, peste noapte, etnici rromi, pentru a reuşi să intre în rândul studenţilor de la poliţie. Şi asta pentru că persoanele de etnie rromă au locuri asigurate în cadrul instituţiilor de învăţământ superior.

Copiii afaceriștilor gorjeni au devenit, peste noapte, rromi cu ajutorul unei adeverințe eliberate de o asociație a rromilor. Cu aceste acte, tinerii au avut acces rapid la locurile speciale din cadrul Academiei de Poliție. Unul dintre ei a avut însa ghinion și a picat probele fizice, ratând astfel șansa de a deveni ofițer de poliție.

CITEȘTE ȘI: Admitere Academia de Poliție 2019. Când se afișează rezultatele finale

Interesant este faptul că fratele unuia dintre actualii candidați a încercat în repetate rânduri să intre în structurile MAI, fără a se folosi însa de locurile rezervate etnicilor.

Poliția a început verificările în acest caz, iar dacă se va dovedi că studentul a obţinut locul în Academie prin fraudă, va fi exmatriculat.

Peste 2.900 de candidați au dat probele scrise pentru admiterea la Academia de Poliție 2019. În acest an, sunt 770 de locuri disponibile la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” București și 2.913 candidați care au trecut de prima etapă a examenului. O concurență generală de aproape 4 candidați pe un loc.

CITEȘTE ȘI: Admitere Academia de Poliție 2019. Cât este taxa și care sunt condițiile

Peste 600 de candidați au fost respinși la probele eliminatorii – contravizita medicală şi evaluarea performanței fizice -, fiind înregistrate numeroase contestații. Comisia de admitere a respins toate aceste contestații sau solicitări de reprogramare a probelor.

Înainte de finalizarea probelor eliminatorii, concurența era de 9 candidați pe un loc la Facultatea de Poliție, 5 la Pompieri, 6 la jandarmi și 5 la Poliția de Frontieră.

„Au fost violați în mjlocul lacului, direct pe hidrobicicletă!”. Doi băieți de 14 și 15 ani au molestat alți doi copii, ... Grecia, destinația favorită a românilor în sezonul estival, lovită de un cutremur puternic: ”Întregul hotel s-a clătinat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x