Antena Căutare

Scandal la marginea Bucureștiului! O stație de sortare a gunoaielor se va construi la 100 de metri de casele oamenilor din Cățelu!

Primăria Sectorului 3 va ridica o stație de sortare a gunoaielor la 100 de metri de casele oamenilor din Cățelu.

Primăria Sectorului 3 va ridica o stație de sortare a gunoaielor la 100 de metri de casele oamenilor din Cățelu.

Construcția a început anul acesta, în mai, după ce primarul Robert Negoiță anunțase din 2018 că intenționează să achiziționeze o stație de sortare a deșeurilor municipale

Oamenii din Cățelu, Ilfov, nu sunt de acord cu această construcție. Terenul este la doar 100 de metri de curțile oamenilor din satul ilfovean, aliniate străzii Viilor din localitate. “În total, stăm 1.000 de oameni în zonă”, spun vecinii construcției. “1.000 de persoane pe care nimeni nu le-a întrebat, măcar, dacă sunt de acord cu așa ceva în spatele locuințelor lor, unde mulți se relaxează în grădini și livezi”.

Agenția pentru Protecția Mediului Ilfov spune însă că noua construcție nu se încadrează în respectarea acestor norme, fiindcă este o stație de sortare a reciclabilelor, iar pentru asta nu există o distanță-limită. “Nu este nici stație de transfer, ca să existe obligația de a fi construită la 200 de metri de locuințe, nu este nici groapă de gunoi, unde este necesară o distanță de 1.000 de metri”, a vorbit pentru Libertatea Elena Gârban, șefa serviciului Avize și Autorizații din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Ilfov.

Înainte să intre în alertă, oamenii care stau în preajmă s-au adresat instituțiilor autorizate, cum ar fi Primăria Sectorului 3 sau Direcția de Sănătate Publică București, în speranța că vor putea opri construcția.

Sursă: Libertatea

Un șofer urmărit de oamenii legii a accidentat doi pietoni... Se dublează! Cât vor trebui să scoată românii din buzunar pentru această taxă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x