Antena Căutare

Schimbare în învățământul românesc! Anunț important pentru elevi și părinți

Un senator propune ca elevii să care în spate numai rucsacuri care cântăresc maximum 10% din greutatea lor. Altfel, îşi pot distruge coloana. Legea învăţământului poate fi modificată abia din toamnă. Până atunci, mii de copii se luptă cu ghiozdane prea grele.

Un senator propune ca elevii să care în spate numai rucsacuri care cântăresc maximum 10% din greutatea lor. Altfel, îşi pot distruge coloana. Legea învăţământului poate fi modificată abia din toamnă. Până atunci, mii de copii se luptă cu ghiozdane prea grele. Un proiect depus deja în Parlament prevede ca greutatea ghiozdanului să nu depăşească 10% din greutatea copilului.

„Sigur că sunt afectate şi oasele membrului inferior, oasele bazinului, dar predomină afectarea coloanei vertebrale şi este o afectare ireversibilă”, spune Marius Uscatu, medic ortoped.

În ciuda semnalelor de alarmă trase de medici, mulţi elevi încă sunt obligaţi să suporte greutatea educaţiei zilnice.

Astfel, un copil de clasa a doua este nevoit să care în spate în fiecare zi un ghiozdan cu o greutate de aproape 1 kilogram şi 200 de grame. În clasa a cincea copiii au un ghiozdan cu o greutate de aproape 3 kilograme, iar un copil de clasa a opta trebuie să poarte în spate ceva mai mult: ghiozdanul cântăreşte aproape 5 kilograme.

Câteva şcoli din Bucureşti şi-au luat deja propriile măsuri pentru protejarea copiilor.

Pregătiţi-vă de caniculă, pentru că luna lui cireşar vine cu temperaturi greu de suportat! PROGNOZA METEO... Războiul pe marca Arsenie Boca a ajuns la un alt nivel. La nivelul Gigi Becali. Proprietarul de acum vrea să-l facă pe m...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x