Antena Căutare

Schimbare la Evaluare Națională 2019 - Unde se corectează lucrările elevilor din București

Schimbare la Evaluare Națională 2019 - Unde vor fi corectate anul acesta lucrările elevilor din București. Din ultimii ani încoace, acestea erau corectate, înrucișat, în alte județe, dar anul acesta s-a schimbat procedura

Schimbare la Evaluare Națională 2019 - Unde se corectează lucrările elevilor din București
schimbare evaluarea nationala 2019

Schimbare la Evaluare Națională 2019 - Unde vor fi corectate anul acesta lucrările elevilor din București. Din ultimii ani încoace, acestea erau corectate, încrucișat, în alte județe, dar anul acesta s-a schimbat procedura

Schimbare importantă la Evaluarea Națională din 2019 în ce privește locul în care se vor corecta lucrările elevilor din București, care au susținut Evaluarea Națională în perioada 18-20 iunie 2019. Anul acesta, procedura se schimbă, iar tezele de la Evaluare ale elevilor din Capitală vor fi corectate în sectoare și nu în alte județe, încrucișat, așa cum se făcea până acum.

Schimbarea de la Evaluarea Națională 2019 a fost confirmată de reprezentanții Ministerului Educației și ai ISMB (Inspectoratul Municipiului București) pentru edupedu.ro.

Singura excepție va fi la evaluarea lucrărilor de la ultimul examen din cadrul Evaluării Naționale: proba de Limba și literatura maternă, unde pentru evaluarea și notarea tezelor vor fi chemați evaluatori din alte județe.

În țară, evaluarea și corectarea tezelor de examen de la Evaluarea Națională 2019 vor fi realizate în continuare în alte județe decât cele în care elevii susțin probele scrise, din motive de securitate.

Posibilitatea ca ministerul să renunțe la corectarea încrucișată apare în Ordinul de ministru privind organizarea și desfășurarea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2018-2019. Reamintim că procedura corectării încrucișate a lucrărilor elevilor la examenele naționale a fost introdusă la Bacalaureatul din 2015, de ministrul de atunci, Sorin Cîmpeanu.

Evaluare Națională 2019 - elevii care aparțin minorităților naționale din România susțin astăzi, 21 iunie 2019, proba la Limba Maternă.

Rezultatele la Evaluarea Națională se vor afișa pe data de 25 iunie 2019, iar rezultatele finale se vor afișa pe data de 29 iunie 2019.

Calendar Admitere liceu 2019

  • 3 – 7 iulie 2019 Elevii de clasa a VIII-a completează fişele de înscriere la liceu
  • 4 – 8 iulie 2019 Verificarea fişelor de înscriere la liceu și corectarea eventualele greşeli în baza de date computerizată
  • 12 iulie 2019 Repartizarea computerizată la liceu

Media de admitere la liceu, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Naţională (contează în proporție de 80%), şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a (20%).

Cum se calculează media de admitere liceu 2019

Formula de calcul este următoarea:

MA= 0,2 × ABS + 0,8 × EN

unde:

MA = media de admitere;
ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
EN = media generală obținută la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a

Au fost reținuți de Poliție după ce au cumpărat tutun vrac, l-au prelucrat clandestin şi apoi l-au vândut online... Timiş: Accidentul de pe A1 a fost provocat de un şofer care a circulat pe contrasens...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x