Antena Căutare

Scoala din Humulesti, la care a invatat Ion Creanga, a fost vandalizata

Nu stim altii cum sunt, vorba marelui Ion Creanga, dar pe vremea povestitorului cu siguranta nu se dadeau spargeri in scoli. Ei bine, scoala din Humulesti, la care insusi scriitorul a fost elev, a fost vandalizata noaptea trecuta. Cu geamurile si dulapurile distruse, dascalii au facut cale intoarsa azi-dimineata.

Geamurile usilor au fost sparte cu pietre. La fel arata si dulapurile din salile de clasa, ale caror usi au fost practic smulse din balamale.

Cateva tablouri si harti au fost desprinse de pe pereti si imprastiate pe jos, la fel si sute de hartii. Dupa ce au fost sparte, dulapurile au fost luate la mana si cotrobaite. Nu s-a furat nimic. In schimb, cand au vazut scoala ca dupa razboi, invatatorii au alertat politistii, dar si parintii sa nu-si mai aduca la scoala copiii.

“Practic, toate cele patru corpuri ale cladirii au fost sparte, iar astazi cursurile nu s-au putut desfasura”, spune Constantin Rosu, directorul scolii.

Politistii ii banuiesc de vandalizare pe cativa tineri de etnie rroma dintr-o comuna din apropiere, care probabil erau in cautare de bani si care au mai dat cateva "spargeri" asemanatoare.

“Si rromii au fost tot timpul ajutati, desi sunt familii aici la Centrul "Sfanta Teodora", uitati ca ne fac probleme”, spune Traian Humulescu, viceprimar in Targu-Neamt.

Autoritatile vor aduce un agent de paza, pentru ca astfel de situatii sa fie evitate. Elevii se vor intoarce la cursuri cel mai probabil maine.

Reguli doar pentru unii: Cum se parcheaza cu tupeu, pe locurile persoanelor cu dizabilitati... Cursurile urmate de Cristian Cioaca in politie l-ar fi ajutat sa ascunda urmele crimei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x