Antena Căutare

Se amână relaxarea din luna iulie? Ministrul Sănătății a declarat motivele pentru care s-ar ajunge la un astfel de scenariu

Spitalele pline și creștere constanță a numărului de infectări COVID-19 ar putea aduce România în pragul amânării etapelor de relaxare din luna iulie. "Avem un plan de relaxare de la întâi iulie, însă, o evoluție nefavorabilă a cazurilor de coronavirus ar putea amâna implementarea măsurilor", a anunțat ministrul Sănătății.

Se amână relaxarea din luna iulie? Ministrul Sănătății a declarat motivele pentru care s-ar ajunge la un astfel de scenariu Galerie
Se amână relaxarea din luna iulie? Ministrul Sănătății a declarat motivele pentru care s-ar ajunge la un astfel de scenariu

"Noi avem în plan să facem măsuri de relaxare de la întâi iulie, dar o evoluție nefavorabilă în această săptămână poat să ne dea niște restricții, ori să amânăm aceste relaxări. Orice măsură de relaxare are și o asumare a creșterii numărului de îmbolnăviri. Această creștere trebuie să fie progresivă, de la o zi la alta, nu una exponențială", a spus Nelu Tptaru, ministrul Sănătății.

În contextul creșterii alarmante a numărului pe de persoane depistate pozitiv cu noul coronavorus, autoritățile iau în calcul amânarea următoarei faze a relaxării.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Până la data de 23 iunie, pe teritoriul României, numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 24.505. Numărul deceselor a ajuns la 1.539.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 1.241 de persoane. Alte 70.768 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 214 noi cazuri de îmbolnăvire.

Totodată, s-au înregistrat 16 decese, numărul total fiind de 1.539, a anunţat marţi Grupul de Comunicare Strategică.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 17.187 au fost declarate vindecate şi externate.

În intervalul 22.06.2020 (10:00) – 23.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 16 decese (9 bărbaţi şi 7 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Alba, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Dâmboviţa, Galaţi, Iaşi, Bucureşti, Mureş, Suceava şi Vrancea. Dintre acestea, 2 decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani,trei decese la categoria de vârstă 50-59 ani, patru decese la categoria de vârstă 60-69 ani, două decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi cinci decese la o persoană de peste 80 de ani.15 dintre decese sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi. Pentru un deces nu au fost raportate comorbidităţi.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 200 de pacienţi.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 1.241 de persoane. Alte 70.768 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Astfel, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, până luni, 22 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 24.291 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 17.031 au fost declarate vindecate și externate. Până astăzi, 1.523 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În ultimele 24 de ore au fost indentificate 246 de cazuri noi, din doar 4.000 de teste efectuate.

S-au ridicat restricțiile, dar nu s-a zburat spre Franța. Ce au pățit românii care au ajuns în aeroport: "Francezii... BAC 2020. Cele mai tari perle la proba de Limba Română: "Nae Caţavencu e cel mai şmecher dintre şmecheri, ca în via...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x