Antena Căutare

Călătorii cu un singur bilet sau abonament pe toate mijloacele de transport din București. Ce a anunțat ministrul Transporturilor

Începând cu 17 februarie 2022 se poate călători cu un bilet sau abonament unic în zona București-Ilfov cu trenul, metroul, autobuzul, tramvaiul și troleibuzul.

Colaj cu Sorin Grindeanu Galerie
În București-Ilfov se poate călători cu un singur bilet sau abonament pe toate mijloacele de transport | Shutterstock & Hepta

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat că începând cu 17 februarie 2022 se poate călători cu un singur bilet sau abonament pe toate mijloacele de transport disponibile în zona Bucureşti-Ilfov

”De astăzi se poate călători cu un singur bilet sau abonament pe toate mijloacele de transport disponibile în zona Bucureşti-Ilfov: tren, metrou, autobuz, tramvai şi troilebuz! Am semnat Ordinul de ministru necesar”, spune ministrul Transporturilor într-o postare.

Biletul unic de transport în zona Bucureşti-Ilfov, valabil de joi, 17 februarie

Potrivit lui Sorin Grindeanu, „noile titluri de călătorie sunt valabile pentru intervale de: 24 h/ 72 h/ 1 lună/ 6 luni/ 12 luni”.

”Titlurile de călătorie metropolitane integrate cu valabilitate de 24 de ore şi 72 de ore permit oricâte transbordări pe orice vehicul de transport de suprafaţă, metrou şi feroviar doar pe ruta: Gara de Nord (staţia Bucureşti Nord) – Aeroportul Henri Coandă, în regiunea Bucureşti-Ilfov”, mai spune ministrul.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Metrorex va monta panouri pentru cei cu deficienţe de vedere în toate cele 63 de staţii. Ce au spus reprezentanții

Metrorex va monta panouri de semnalistică Braille, pentru persoane cu deficienţe de vedere, în toate cele 63 de staţii ale metroului bucureştean.

Metrorex va monta panouri de semnalistică Braille, pentru persoane cu deficienţe de vedere, în toate cele 63 de staţii ale metroului bucureştean, după ce a semnat luni un contract de 17,5 milioane lei fără TVA.

”Metrorex a semnat astăzi, 31.01.2022, contractul pentru execuţia lucrărilor ce are ca obiect „Accesibilizarea staţiilor de metrou în funcţiune pentru persoanele cu deficienţe de vedere. Contractul a fost atribuit prin licitaţie deschisă în SEAP în urma depunerii ofertei Somet, cu subcontractant TIAB. Valoarea cu care a fost atribuit contractul este de 17.468.346,18 lei, fără TVA”, anunţă compania.

Citește și: Alertă cu bombă la o stație de metrou din Capitală. Ce s-a găsit pe peron. Autoritățile au făcut verificările necesare

Accesibilizarea staţiilor de metrou în funcţiune pentru persoanele cu deficienţe de vedere constă în dotarea staţiilor de metrou cu elemente din oţel inoxidabil aplicate direct pe suprafaţa existentă a staţiilor de metrou şi panouri de semnalistică Braille.

Pentru cele câteva staţii de metrou unde deja există benzi speciale din ceramică: staţiile Jiului, Parc Bazilescu, Laminorului şi Străuleşti, legătura cu Terminalul Multimodal, sunt prevăzute completări locale cu benzi ceramice şi panouri de semnalistică Braille, iar pentru Magistrala 5, unde există deja benzile speciale în toate staţiile, vor fi montate doar panourile de informare.

”Aşadar, panourile de semnalistică Braille vor fi montate în toate cele 63 de staţii ale metroului bucureştean: panouri de informare generală exterioare, montate în dreptul fiecărui acces în staţie; panouri de informare generală interioră, montate în vestibule; panouri de informare grupuri sanitare. Metrorex a manifestat o preocupare constantă pentru oferirea de condiţii pentru deplasarea în siguranţă în interiorul staţiilor de metrou şi pentru creşterea mobilităţii persoanelor cu nevoi speciale”, arată compania.

Masca rămâne obligatorie în spațiile închise. Ce a anunțat ministrul Sănătății Alexandru Rafila: „Este clar că nu se ren... Rezultate extrageri Loto 17 februarie 2022. Numerele câștigătoare de azi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Nor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x