Antena Căutare

Se transmite virusul Covid-19 în apa mării? Răspunsul la întrebarea arzătoare a românilor pentru vara 2020

După două luni de izolare, românii visează cu ochii deschişi la o vacanţă la mare. Dar întrebarea de pe buzele tuturor este: se poate transmite coronavirusul în apa mării și ât de mult riscăm dacă mergem pe o plajă aglomerată?

Se transmite virusul Covid-19 în apa mării? Răspunsul la întrebarea arzătoare a românilor pentru vara 2020 Galerie
Litoralul Mării Negre, stațiunea Mamaia | Hepta

Specialiştii români si străini ne asigură că în apă, coronavirusul nu poate rezista. Problema e cât de aproape stăm de straini pe plajă şi chiar în mare.

Curentii din mare, razele ultraviolete si salinitatea apei distrug coronavirusului

Cu o condiţie însă, spun specialiştii străini, plaja să nu fie în apropairea conductelor de deversare. In plus, daca in apa nu se transmite, contactul direct cu alte persoane e periculos. Asa ca pe plaja sau in apa trebuie pastrata o distnata de aproape doi metri.

Citește și: Pot țânțarii transmite noul coronavirus? Mituri despre Covid-19 dezminţite de OMS

Distantarea e importanta cu atât mai mult cu cat anul acesta e posibil ca multi romani sa rămână în ţară, in loc sa plece in Grecia, Bulgaria sau Turcia.

Pentru că nu s-au anunţat măsurile de siguranţă ce trebuie respectate, patronii de plaje îşi fac deocamdată propriile reguli.

Salvamarii, obligați să poarte permanent măști de protecție

De teama unui al doilea val al pandemiei in urma vacantelor la mare, italienii iau măsuri şi în privinţa salvamarilor. Vor fi obligaţi să poarte măşti chiar şi în timpul manevrelor de resuscitare. In plus, salvamarii vor fi testati pentru noul coronavirus.

Preț record în plină pandemie! Cât costă un kilogram de roşii românești la început de sezon... Raed Arafat, nemulțumit de comportamentul românilor! "Ca să putem relaxa măsurile de pe 15 mai trebuie să respectăm...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x