Antena Căutare

Serverele Primăriei Sectorului 5 au fost atacate cibernetic. Ce răscumpărare uriașă au cerut hackerii

Serverele Primăriei Sectorului 5 au fost atacate cibernetic în data de 26 octombrie 2024. Instituția a anunțat că hackerii au cerut o răscumpărare uriașă.

Serverele Primăriei Sectorului 5 au fost atacate cibernetic în data de 26 octombrie 2024 | Shutterstock & Facebook

În cursul zilei de sâmbătă, 26 octombrie 2024, Primăriei Sectorului 5 a dat vestea că serverele instituției au fost atacate cibernetic. Mai mult, hackerii au cerut o răscumpărare uriașă, care l-a făcut pe Cristian Popescu Piedone să se gândească la noi măsuri de securitate.

Citește și: Ce căutări de pe Google te pot transforma în țintele unor hacker. Sfaturi utile pentru a te feri de atacuri cibernetice

„Atac cibernetic asupra serverelor Primăriei Sectorului 5”, s-a arătat pe pagina de Facebook a Primăriei Sectorului 5 în acest weekend, conform news.ro.

Ce răscumpărare au cerut hackerii, după ce au atacat serverele Primăriei Sectorului 5

Articolul continuă după reclamă

După atacul cibernetic asupra instituției, hackerii au cerut o răscumpărare de 5 milioane de dolari, conform informațiilor date de Primăria Sectorului 5.

„În această dimineaţă, angajații Primăriei Sectorului 5 au semnalat faptul că centrala telefonică a instituţiei nu funcţionează. A fost sesizată societatea care se ocupă de mentenanţă pentru a remedia problema şi s-a constatat că serverele Primăriei Sectorului 5 au fost atacate cibernetic. Pe ecranul serverelor apare şi un mesaj din partea atacatorilor, care cer răscumpărare 5 milioane de dolari”, a mai anunțat instituția.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 5 au luat legătura cu ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, dar și cu oficialii Directoratului Național de Securitate Cibernetică pentru a urma toți pașii necesari în remedierea acestei situații.

Citește și: Escrocheria „Călugărița” este noua metodă de fraudă prin care românii devin victimele infractorilor. Cum o poți recunoaște

„Menţionăm că au fost atacate doar severele sediului Primăriei Sectorului 5 din Fabrica de Chibrituri, nu şi cele ale altor direcţii care îşi derulează activitatea în alte sedii”, a declarat primarul Sectorului 5.

„Nu voi ceda în faţa unor astfel de atacuri şi nu voi plăti suma cerută de teroriştii cibernetici. Vreau să-i mulţumesc ministrului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan şi reprezentanţilor DNSC pentru că au intervenit prompt. În perioada următoare, după remedierea situaţiei, vom implementa noi măsuri de securitate cibernetică pentru a ne asigura că astfel de situaţii nu se vor mai repeta.”, a mai transmis Cristian Popescu Piedone.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

„Nu cedați domnule primar!”, „Felicitări pentru modul în care ați abordat o astfel de situație de criză!”, „Felicitări pentru fermitate domnule Cristian Popescu Piedone! Nu cedați intimidărilor de genul! Vă susținem” sau „Să înțelegem că toate datele din serverele primăriei sunt în mâna hackerilor?! Inclusiv datele cetățenilor?”, au fost câteva dintre comentariile oamenilor din mediul online la anunțul făcut de Primăria Sectorului 5.

Rezultate Loto 27 octombrie 2024. Report la Loto 6/49 la categoria I de peste 8,55 milioane euro la tragerile de joi, 31... SMS-uri de dor: Mesaje emoționante pentru cei dragi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 25 octombrie 2024. Mihail Pautov a câștigat suma de 25 de mii de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 25 octombrie 2024. Mihail Pautov a câștigat suma de 25 de mii de lei Vineri, 25.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x