Nu mai este o noutate faptul că internetul, pe lângă numeroase servicii și informații, aduce pentru utilizatori și anumite pericole sau riscuri. Specialiștii trag un semnal de alarmă și explica ce căutări de pe Google ne-ar putea transforma în țintele unor hacker.
Ce căutări de pe Google te pot transforma în țintele unor hacker. Sfaturi utile pentru a te feri de atacuri și infracțiuni cibernetice
Tehnologia este în continuă dezvoltare și hackerii sunt nevoiți să găsească și ei noi metode de-a păcăli utilizatorii de internet. De aceea, infractorii cibernetici fac tot ce le stă în putință pentru a ajunge mai ușor la potențialele victime și pentru a le convinge rapid să le ofere informații importante, date sau bani.
Una dintre cele mai frecvente metode prin care te expui atacurilor hackerilor este descărcatul de filme, seriale sau muzică de pe diferite site-uri.
Sunt și atacuri ale hackerilor venite sub forma unor mailuri, a unor SMS-uri sau a unor mesaje date pe Facebook.
Recent, însă, au apărut și alte metode prin hackerii încearcă să ajungă la posibile victime. Oricât de greu ar părea de crezut, o simplă căutare pe Google te poate face vulnerabil în acest sens.
Astfel, mai nou, hackerii folosesc căutări populare precum "Taylor Swift" sau "Cum să faci bani online" pentru a se inflitra în computer prin metode malware. Utilizatorul pierde accesul la dispozitiv, la parole și la orice alte informații importante. De aici și până la accesul la banii de conturile personale mai e doar un pas.
În vremuri în care tot mai multe persoane caură un al doilea loc de muncă, part time, sau un loc de muncă remote (prin care se poate lucra de acasă), căutările de tip „cum să faci bani online” s-au intensificat, iar hackerii au folosit din plin acest lucru. Totuși, specialiștii trag un semnal de alarmă și îi sfătuiesc pe oameni să fie foarte atenți la link-urile pe care le accesează și la informațiile ce le sunt solicitate în mediul online.
Alte căutări periculoase, ce îi pot duce pe oameni mai aproape de hackeri, sunt „The Boss Baby”, „Transylvania 2” și „Sonic”, producții pentru copii și familie. Și cei care caută informații despre actori precum Anne Hathaway, Kaley Cuoco or Melissa McCarthy sunt predispuși să devină țintele hackerilor, arată dailymail.co.uk.
Specialiștii recomandă să ai mereu instalat un antivirus și să stai departe de site-urile ce nu par de încredere.
Iluzie optică virală! Privește bradul de Crăciun și descoperă unde s-a ascuns pisica. Unde se află felina, de fapt... Prognoza meteo 2 ianuarie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...