Antena Căutare

Sfânta Maria Mare 15 august 2018. Ce nume se sărbătoresc

Sfânta Maria Mare 15 august 2018. Ce nume se sărbătoresc Sfântă Marie. Aproape 2,2 milioane de români își serbează onomastica. Numele pe care le sărbătorim Maria, Mariana, Marilena, Mari, Meri, Marioara, Mărioara, Măriuța, Marița, Mara, Marian și Marin

Sfânta Maria Mare 15 august 2018. Ce nume se sărbătoresc Galerie
Sfânta Maria Mare 2018 | transilvaniareporter.ro

Miercuri, 15 august 2018, sărbătorim praznicul Adormirea Maicii Domnului. Creștinii din toate colțurile țării merg la sfânta liturghie și se închină Sfintei Fecioare, mulțumindu-i pentru milostivirea și ocrotirea ei. Alții, în locul pelerinajelor, aleg să sărbătorească această zi la mare, privind spectacolul de Ziua Marinei Române.

Aproximativ 2.2 milioane de români își sărbătoresc onomastica pe 15 august. Această mare sărbătoare îi aduce împreună pe cei care poartă numele Sfintei Fecioare, întâlnindu-se cu rudele și prietenii. Sondajele de opinie arată că 1,8 milioane dintre cei 2,2 milioane de români sunt femei. Studiile indică faptul că 1.400.000 dintre aceste femei poartă numele Maria, 270.000 se numesc Mariana și aproximativ 51.000 se numesc Marinela.

Dintre numele populare de bărbați care își sărbătoresc onomastica de Sfânta Maria apar pe listă Marian, Marinel, Marin, și Marius. Cu ocazia acestui praznic, își sărbătoresc ziua de nume și cele care poartă numele de Mari, Mărioara, Meri, Marița, Mariana, Mara, Marina, Marilena, Marusia, Mia, Mioara, și Maricica. Numele de Maria vine din ebraică, traducându-se “cea îndrăgită, cea iubită“.

Ce urări se fac de Sfânta Maria Mare

Dacă ai rude care poartă numele Sfintei Fecioare și își sărbătoresc onomastica în această zi, atunci trebuie să găsești urări potrivite ocaziei. Poți opta pentru urări cu un mesaj religios sau chiar unele cu mesaj amuzant dacă știi că sărbătoritul ar accepta. Chiar dacă urmează să te vezi în acea zi cu persoana sărbătorită merită să îl feliciți telefonic, prin SMS sau alte mesaje pe social media.

Avem câteva sugestii pentru tine care te-ar ajuta să trimiți mesaje ce par originale, care exprimă sinceritatea și bucuria ta de a-i fi alături celui sau celei care își serbează ziua de nume.

- De ziua numelui tău sufletul tău înfrânge orice urmă de tristețe și tot ce a fost mai greu ți se pare ușor. La mulți ani, Maria!

- De Sfânta Maria, zi sfântă pentru toți creștinii, să se răsfrângă asupra ta toată dragostea și bunătatea izvorâte dintr-o inimă mare. La mulți ani, Maria!

- Să rămâi mereu plină de viață cum ești acum, să fim mereu apropiate și să nu uităm frumoasa prietenie dintre noi. La mulți ani, Maria!

- De Sfânta Maria, primește din partea mea cele mai sincere urări de bine, sănătate, mult noroc și împlinirea tuturor dorințelor. La mulți ani, Maria!

- La mulți ani, Maria! Să te bucuri de viață, de zâmbete, de tot ce e frumos.

- Fie ca toate întâmplările frumoase și spiritul acestei zile să te însoțească pretutindeni. Îți doresc o zi de Sfânta Maria cât mai frumoasă!

- La mulți ani, Maria! Îngerii să-ți călăuzească pașii și Sfânta Fecioară să își lumineze drumul în viață!

- Astăzi e ziua numelui tău, un nume simplu și frumos, la fel de pur ca tine. Îți doresc numai bine și să ai parte de toată fericirea din lume!

Sărbătoriții din familia ta și din grupul de prieteni vor fi încântați să vadă că ți-ai amintit de ziua lor de nume. Petrece clipe frumoase alături de cei dragi de Sfânta Maria Mare mergând fie în pelerinaj la o mănăstire ce poartă hramul acestui praznic, fie la mare pentru a sărbători Ziua Marinei.

Sursă foto: transilvaniareporter.ro, travelchannel.com

Sfânta Maria Mare 15 august 2018. Ziua Marinei Române... 15 august Ziua Marinei Române! Un vas roman va defila pe Dunăre, la Tulcea!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x