Antena Căutare

Sfânta Maria Mare 15 august 2018. Ziua Marinei Române

Sfânta Maria Mare 15 august 2018. Ziua Marinei Române. Maica Domnului este ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni. Ziua Marinei Române va fi marcată, în premieră, în șapte orașe din țară

Sfânta Maria Mare 15 august 2018. Ziua Marinei Române Galerie
Ziua Marinei 2018 | libertatea.ro

Pe 15 august 2018 sărbătorim praznicul Adormirea Maicii Domnului. În țara noastră, peste 2,2 milioane de români poartă numele Sfintei Fecioare, sărbătorindu-și onomastica. Pe lângă pelerinajele pe care creștinii le organizează anual la mănăstiri și biserici care poartă hramul acestui praznic, unii se îndreaptă către mare pentru a sărbători Ziua Marinei.

Această zi de sărbătoare, când marinarii de pretutindeni îi mulțumesc Sfintei Fecioare pentru ocrotire, este marcată în șapte orașe din România, și anume Cernavodă, București, Brăila, Tulcea, Mangalia, Galați, Constanța. Statul Major al Forțelor Navale Române a anunțat că la Ziua Marinei Române vor participa mii de marinari militari, diverse aparate militare de zbor și zeci de nave.

Toate aceste manifestări dedicate Zilei Marinei au început pe 5 august la Galați. Acest oraș este cunoscut ca fiind cel mai mare port fluvial și maritim al României. În restul orașelor ce sărbătoresc Ziua Marinei manifestările și programul artistic vor continua până pe 15 august în Cernavodă, București, Brăila, Tulcea, Mangalia și Constanța.

Programul pentru Ziua Marinei

La Constanța pregătirile sunt în toi, aici având loc cel mai mare spectacol naval. Pe faleza Dunării, la Galați, Muzica Militară a Forțelor Navale a deschis acest eveniment duminică cu un concert extraordinar. Pe faleza din Constanța, Ziua Învățământului de Marină a fost marcată ieri, 13 august. Reprezentanții instituțiilor de învățământ militar de marină au prezentat ofertele educaționale ale Academiei Navale “Mircea cel Bătrân” precum și din alte centre de învățământ cu profil specific.

Pe 14 august se sărbătorește Ziua Resurselor Mării, între 10:00 și 18:00, în Portul Tomis. Aici se va organiza un atelier de scufundări pentru participanții care au câștigat concursul organizat de Forțele Navale Române. În aceeași zi, reprezentanții Centrului de Scafandri și cei ai Direcției Hidrografice Maritime prezintă participanților la eveniment echipamentele din dotare și armamentul specific.

Miercuri, 15 august, în portul din Cernavodă, spectatorii vor putea vedea navele Flotilei Fluviale acostate acolo. Ei vor putea vizita navele începând cu ora 16:00. Cei care vor fi prezenți la acest eveniment se vor putea bucura de un concert pe cinste susținut de Muzica Militară a Forțelor Navale în piața centrală a orașului. Turneul lor va continua joi, 16 august, în Piața Mircea cel Bâtrân la Tulcea și vineri, 17 august, în stațiunea Mamaia.

În porturile militare, spectatorii civili vor putea sărbători Ziua Porților Deschise. Vizitatorii vor putea urca la bordul a zeci de ambarcațiuni din Tulcea, Mangalia și Constanța pentru a afla mai multe despre armamentul și echipamentele militare folosite. Cei care ajung la Muzeul Național al Marinei Române din Constanța trebuie să știe că intrarea este liberă între 9:00 și 17:00 miercuri, 15 august. În Brăila, publicul poate vizita navele din zona falezei Dunării între 10:00 și 13:00.

Repetițiile pentru acest mare evniment naval au avut loc ieri, 13 august, în orașele Tulcea, Brăila, Mangalia și Constanța. Mii de marinari și zeci de nave își vor sincroniza acțiunile pentru a desfășura un spectacol senzațional. De Ziua Marinei călătoresc la Constanța sute de români din toate colțurile țării pentru a afla mai multe despre marina militară și echipamentele folosite de aceștia precum și importanța forței marine în istoria poporului.

Sursă foto: libertatea.ro, romaniaturistica.ro

JALE pe DN 1! Un ACCIDENT cumplit a avut loc în urmă cu puțin timp... Sfânta Maria Mare 15 august 2018. Ce nume se sărbătoresc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x