Antena Căutare

Sindicalistii se pregatesc pentru marele miting de miercuri, pichetand sediile Guvernului si Presedintiei

Bugetarii au iesit si astazi in strada. Doua pichete, unul la Administratia Prezidentiala, si altul la Guvern, sunt organizate de catre sindicalisti. Miercuri, insa, 60.000 de oameni sunt asteptati la cel mai mare miting din ultimii 20 de ani.

Cele cinci confederatii sindicale vor strange oamenii in fata Guvernului, atat bugetari cat si salariati din sectorul privat. 19 mai este ziua in care se implinesc trei ani de la referendumul de suspendare a presedintelui Traian Basescu.

Sindicalistii vor protesta in Piata Victoriei impotriva masurilor de austeritate anuntate de Guvern, in urma memorandumului convenit cu Fondul Monetar International. Cele cinci mari centrale sindicale din Romania spun ca vor strange peste 60.000 de oameni, din toate sectoarele de activitate, si vor bloca centrul Capitalei timp de doua ore, intre orele 11.00 si 13.00.

Astfel, Cartel Alfa aduce 15.000 de oameni, Blocul National Sindical (BNS) - peste 10.000, CNSLR Fratia - 15.000 de sindicalisti, Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania (CSDR) - circa 15.000 de persoane, iar Meridian - aproximativ 5.000 de oameni. Lor li se vor alatura 100 de ortaci din Valea Jiului, care vor veni in Bucuresti cu autocare.

Sindicalistii spun ca sacrificiile nu trebuie suportate doar de pensionari, bugetari si copii. Ei propun ca masuri, pentru limitarea deficitului bugetar la 6,8%, impozitarea progresiva a veniturilor, largirea bazei de impozitare si combaterea eficienta a evaziunii fiscale.

De cand presedintele, Traian Basescu, a anuntat masurile de austeritate, cei afectati, pensionari, bugetari, mamici, ies in strada aproape zilnic.

In functie de deciziile pe care le va lua Executivul, miercuri, sindicalistii din transporturi pregatesc si ei o premiera neagra: sa intre toti in greva. Presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Iulian Mantescu, a declarat ca a avut discutii cu liderii din Metrorex si Tarom si ca se pregatesc sa intrerupa transportul sau, in cel mai bun caz, sa asigure o treime din activitate.

Profesorii nu vor mai trece nicio nota in cataloage, incepand de miercuri, iar pe 31 mai ameninta si ei cu greva generala.

Protestele paralizeaza Bucurestiul: Vezi strazile inchise... Craiova: Un barbat a fost batut de fiul unei judecatoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x