Antena Căutare

Sistemul sanitar din România a mai făcut o victimă! Tânărul ars în explozia din Piatra Neamț a murit. Astăzi era ziua lui!

Tânărul ars în explozia unui bloc a murit astăzi în Belgia. Alexandru a pierdut lupta cu viața, iar sistemul sanitar din România a mai făcut o victimă. Avea arsuri pe 75 la sută din corp, inclusiv în zona capului, şi două bacterii periculoase, contractate în spitalele româneşti.

Tânărul ars în explozia unui bloc a murit astăzi în Belgia. Alexandru a pierdut lupta cu viața, iar sistemul sanitar din România a mai făcut o victimă. Avea arsuri pe 75 la sută din corp, inclusiv în zona capului, şi două bacterii periculoase, contractate în spitalele româneşti.

Alexandru ar fi împlinit astăzi 28 de ani, din păcate nimeni nu l-a mai putut salva. Statul a reușit să îl transfere în Belgia după 24 de ore, starea sa fiind mult mai gravă după ce a contractat două bacterii în spitalele din România .

Ciprian Isacu, chirurgul român din Belgia care l-a tratat era optimist după prima intervenție chirurgicală, care a a avut loc luni, dar după a două operație, a constat că starea tânărului s-a înrăutățit.

Astăzi, medicul a izbucnit în lacrimi. Le-a spus reporterilor Observator că este profund marcat de cazul tânărului: “Doamne, cât aş fi vrut şi cât am crezut! Are vârsta fetei mele. Un copil nu trebuie să plece înaintea părinţilor.”

În Charleroi, Belgia, Alexandru a fost supus mai multor intervenţii, în timpul cărora o echipă condusă de medicul român i-a pus grefe de piele. Organismul lui a cedat, după o săptămână de chin. Încă de acum trei zile, medicul coordonator a acuzat că Alexandru a plecat din România cu două bacterii periculoase.

“N-a mai rezistat organismul la toate agresiunile astea, între ghilimele. Şi infecţiile, şi starea generală şi totul. am făcut, ne-am dat peste cap. Aşa a fost să fie”, a mai adăugat medicul Ciprian Isacu

Anunțul morții bărbatului a venit chiar în momentul în care la Ministerul Sănătății se desfășoară o întâlnire între ministrul Sorina Pintea și supraviețuitori ai tragediei din Colectiv, care i-au cerut ministrului protocoale care să simplifice transferul pacienților arși la centre din străinătate.

România nu are încă un spital unde să-şi trateze pacienţii cu arsuri grave, în condiţii similare cu cele din Europa. Mai mult, transferul lui Alexandru Gabriel, tânărul din Neamț, s-a făcut abia după ce au fost făcute plăți în avans, deoarece România nu-și achitase facturile în cazul altor români tratați în acest spital.

ANAF a trimis mii de ”scrisori de felicitare” mirilor. Sute de cupluri și-au înlocuit luna de miere cu amenzi de zeci de... Situație de criză! Virusul pestei porcine a infectat şapte localităţi în doar o săptămână...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x