La trei ani de la cea mai mare tragedie din istoria recentă a României nu ne-am schimbat deloc. O ştim şi noi. O recunosc şi cei care ne conduc. După incendiul de la Colectiv, spitalele sunt la fel de nepregătite să-şi trateze arşii, iar medicii sunt tot mai puţini!
Am învăţat cum să ne trimitem răniţii peste hotare, ca să-i vindece alţii, dar n-am fost în stare să construim un spital major sau o bancă de piele.
Pentru părinţii care şi-au pierdut copiii în incendiul de la Colectiv, timpul a îngheţat în ultima vineri din octombrie 2015.
La trei ani de la incendiul din club Colectiv, în România nu există un program de recuperare pentru arşi. În Bucureşti, din 15 paturi, mai sunt doar 11. La trei ani de la tragedia din Colectiv, România nu mai are nici măcar o bancă de piele. Cea care funcţiona la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti a fost închisă în urmă cu opt luni. Autorităţile au vrut să construiască bănci de piele în patru oraşe din România, dar s-au încurcat în acte.
În trei ani, autorităţile au închis peste o sută de cluburi neautorizate, au dat amenzi de zeci de milioane de lei, dar n-au rupt lanţul ilegalităţilor. Multe cluburi funcţionează în continuare peste capacitatea legală.
În urma incendiului de la Colectiv din 30 octombrie 2015, 65 de tineri au murit, alţi peste 140 au fost răniţi şi încă mai au nevoie de tratamente. Vinovaţii nu şi-au primit pedeapsa. Judecătorul care se ocupa de dosar s-a pensionat, iar procesul a fost reluat. Din fericire, nu de la zero.